Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Ταιζέ την Τρίτη 25 Απριλίου

patriarxhs taize 01


Μερικές ημέρες μετά το Πάσχα η Κοινότητα του Ταιζέ θα υποδεχθεί έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Για πρώτη φορά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την κοινότητα για λίγες ώρες την Τρίτη 25 Απριλίου. Το προσκύνημα του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ταιζέ συμπεριλαμβάνεται στην ποιμαντική επίσκεψή του στην Ελβετία επ’ ευκαιρία της 50ης επετείου του Ορθοδόξου Κέντρου στο Σαμπεζύ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πατριάρχης θα λάβει μέρος στην προσευχητική σύναξη της Κοινότητας στις 12 μ.μ. στον Ναό της Συμφιλίωσης, με την παρουσία των αδελφών, εκπροσώπων διαφόρων χριστιανικών κοινοτήτων και νέων ανθρώπων που θα βρίσκονται στο Ταιζέ. Θα καλωσορισθεί από τον αδελφό Αλοΐς και θα ομιλήσει στο τέλος της προσευχής.

Η προσευχή θα είναι ανοικτή προς όλους. Αν κάποιος θέλει να περάσει την συγκεκριμένη μέρα στο Ταιζέ, να έχει γεύμα και να λάβει μέρος στις διαλέξεις νωρίς το απόγευμα, πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως επισκέπτης μέσω της ιστοσελίδας του Ταιζέ.

Ομάδες και άτομα που θα είναι στο Ταιζέ την προηγούμενη εβδομάδα και προγραμμάτιζαν να αναχωρήσουν την Κυριακή 23 Απριλίου, καλούνται να παραμείνουν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 25 Απριλίου (για ενηλίκους άνω των 30 η πρόσκληση ισχύει ανάλογα με την διαθεσιμότητα καταλύματος). Αν επιθυμείς να παρατείνεις τη διαμονή σου κατά αυτόν τον τρόπο, παρακαλούμε να ενημερώσεις την ομάδα των συναντήσεων αλλάζοντας την ημερομηνία αναχώρησης στην αίτησή σου.

 

Πηγή: Ταιζέ, Κατάνυξις