Η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε για τις καταλήψεις σχολείων που έγιναν στην Θεσσαλονίκη !

Σχηματισμό δικογραφιών για καταλήψεις σχολείων παραγγέλλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

LawNews Center | Ελλάδα

 

Δύο εβδομάδες μετά τις συστάσεις που είχε κάνει προς τους καταληψίες μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Δημήτρης Παπαγεωργίου –βλέποντας πως οι καταλήψεις σε σχολεία της πόλης συνεχίζονται– προχωρά σε έγγραφη παραγγελία προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των καταληψιών. Μάλιστα, αυτό ορίζεται να γίνει ανεξάρτητα από το αν υπάρχει καταγγελία εκ μέρους των διευθυντών των υπό κατάληψη σχολείων ή όχι.
«Εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική παραγγελία. Παράλληλα, αναφέρεται ότι σε κάθε περίπτωση, και ιδιαίτερα εφόσον υπάρξουν συλλήψεις δραστών, θα πρέπει να ειδοποιείται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ο οποίος και θα δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Επίσης, θα ενημερώνεται ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, προκειμένου να φροντίσει για την επαναλειτουργία της.
Το αυτόφωρο πλημμέλημα της διακοπής και διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως πέντε ετών.

3/11/2009 9:33:44 πμ