Έκθεση με τα «ακατάλληλα για παιδιά» βιντεοπαιχνίδια

Η ετήσια έκθεση με τα κατάλληλα για τα παιδιά βιντεοπαιχνίδια δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης και Οικογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά τους.
Το ινστιτούτο έχει στο παρελθόν ζητήσει από τις εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικότερου συστήματος αξιολόγησης της καταλληλότητας κάθε παιχνιδιού, ώστε να αποφεύγεται η αγορά ακατάλληλων παιχνιδιών από μικρές ηλικίες.


Η φετινή 13η έκθεση, αναφέρεται στα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις εταιρείες και από τους εμπόρους λιανικής, και παράλληλα επικεντρώνεται στον τρόπο που οι γονείς μπορούν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από παιχνίδια που παρουσιάζουν μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εικόνα του σεξ, της βίας και των ναρκωτικών.
«Παρά το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια έχουν ειδική σήμανση και ότι οι έμποροι λιανικής φροντίζουν για την τήρηση τους, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί έφηβοι που παίζουν παιχνίδια για ενήλικες» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Ντέιβιντ Γουόλς.


Επικαλούμενη στοιχεία από έρευνες του ινστιτούτου Pew των ΗΠΑ, η έκθεση διαπιστώνει ότι 97% των εφήβων, αγοριών και κοριτσιών, ασχολούνται τακτικά με βιντεοπαιχνίδια, αλλά και ότι οι περισσότεροι γονείς προσέχουν τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά τους.