Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Επιθέσεις πολιτικής σκοπιμότητας από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Επιθέσεις πολιτικής σκοπιμότητας από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Σε τι αποσκοπούν και που αποβλέπουν οι πρακτικές και οι μέθοδοι που εφαρμόζουν

(27/03/2009 12:26)

 

Οι παράλογες επιθέσεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων κυρίως εκ της λεγομένης αριστεράς αποσκοπούν στην δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων ενώ αποβλέπουν σε μύχιες πολιτικές σκοπιμότητες. Μέσα στο πλαίσιο τούτο εντάσσεται και η τελευταία υποκριτική πέρα ως πέρα, ιδιοτελή δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου περί φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και η εκστρατεία του ΣΥΝ κατά της προσπάθειας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης να ανεγείρει ίδρυμα για τετραπληγικούς και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Σε ότι αφορά το πρώτο ζήτημα είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 προέβη στην ψήφιση νόμου που αφορούσε την απαλλαγή φόρου εκκλησιαστικών φορέων. Τότε ο νόμος απέβλεπε στην γεφύρωση του χάσματος που προκάλεσε το ζήτημα της απάλειψης του θρησκεύματος εκ των ταυτοτήτων και εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο κόμμα που προσδοκούσε πολιτικά οφέλη.

 

Τώρα όμως, επειδή η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την προσέλκυση ψηφοφόρων δεν επιτρέπουν αναφορές σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις εκ των οποίων αντλούνται υποστηρικτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε σκόπιμο να ακολουθήσει τη γνωστή ακίνδυνη πεπατημένη και δοκιμασμένη από το παρελθόν οδό της επίθεσης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Άλλωστε η τροπή της υπόθεσης σχετικά με τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα αλλά και ο θόρυβος για το Βατοπέδι έχουν προκαλέσει μία δυσμενή εικόνα της Εκκλησίας στον ελληνικό λαό. Και αυτό ακριβώς συνηγορεί στην προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας, η οποία είναι και ακίνδυνη πολιτικά αλλά εμπεριέχει και τη δυνατότητα άντλησης νέων ψήφων ενώ λειτουργεί και προστατευτικά η αμυντικά...!

 

Από την πλευρά του ο συνεχώς συρρικνούμενος σε δύναμη ΣΥΝ επιχειρεί με ανούσιο τρόπο να δώσει τέλος στην μη αναστρέψιμη πλέον πολιτική του κατρακύλα, με αστείες μεθόδους έκφρασης μίας δήθεν ευαισθησίας του στην οικολογία. Έτσι, αν και συνηθίζει να εθελοτυφλεί συνεχώς σε μείζονα προβλήματα και ενδομύχως, όπως έχει λεχθεί να τα (υπο)στηρίζει και εμμέσως να τα υποθάλπει όπως λ.χ. τις πράξεις βίας και τις λογιζόμενες ως «απαλλοτριώσεις» περιουσιών βιοπαλαιστών(!) της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να ζητά ακόμη την αποποινικοποίηση της βλασφημίας προς το Θεό (βλ. Σ.Ο. Δεκ. 08) κ.ο.κ. εν τούτοις είθισται συχνά -πυκνά να στρέφεται κατά της Εκκλησίας εκφράζοντας δημοσίως την αντίθεσή του για τα κοινωνικά -φιλανθρωπικά ανοίγματα αυτής. Αντιτίθεται ακόμη και σε περιπτώσεις ανέγερσης Ιερών Ναών όπως λ.χ. της πάλαι ποτέ πρότασης για τη νέα Μητρόπολη Αθηνών στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Το σύνδρομο του αρρωστημένου ευρωπαϊκού «διαφωτισμού» και της παρωχημένης αθεΐας καθηλώνει το ΣΥΝ σε πρακτικές σταδιακής λαϊκής απομόνωσης... ενώ η πολιτική του τον οδηγεί με ακρίβεια στην αυτοδιάλυσή του!

 

Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο τούτο εντάσσονται οι απαράδεκτες επιθέσεις του ΣΥΝ κατά της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης εξ αιτίας της απόφασης της τελευταίας να ανεγείρει ίδρυμα σε έκταση που παραχώρησε το κράτος.

 

Στο θέμα παρενέβη και η Ιερά Σύνοδος η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εξ αιτίας του θορύβου, ο οποίος έχει δημιουργηθεί για την παραχώρηση 32,1 στρεμμάτων κρατικής δασικής εκτάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, που θα περιθάλπει χρονίως πάσχοντας, κατακοίτους, τετραπληγικούς και άτομα με ειδικές ανάγκες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την συμπαράστασή Της στην προσπάθεια αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

 

Η πράξη αυτή καταδεικνύει την αγάπη της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και την μέριμνά της γι’ αυτόν.
Σε αυτό το Ίδρυμα, που έχει ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που προβλέπονται από τους νόμους του κράτους, θα φιλοξενηθούν και θα βρουν ανακούφιση εμπερίστατοι αδελφοί μας, οι οποίοι χρήζουν βοηθείας.
Η Εκκλησία μας συνεχώς παραχωρεί εκτάσεις γης, είτε στην Πολιτεία είτε σε διαφόρους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν Ιδρύματα, Σχολεία, Νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι, και ο,τι άλλο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μας.

 

Τα μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας, τα Πνευματικά Ιδρύματα και πολλοί πολιτιστικοί χώροι έχουν ανεγερθεί σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την Εκκλησία. Πρόσφατα μάλιστα παραχωρήθηκε από την Εκκλησία προς το Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 60 δασικών στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος, έκταση 18.057,88 μ2, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας για την ανέγερση Νοσοκομείου και, προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα Καλαμάτας, έκταση 769,40 μ2 εντός της πόλεως Μεσσήνης, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την δημιουργία Γηροκομείου».

 

Τις επισημάνσεις αυτές της Εκκλησίας μας ως διαπιστώνεται φαίνεται να αγνοούν τα κατ’ όνομα «προοδευτικά» μυαλά των στελεχών του ΣΥΝ, τα οποία αρέσκονται να υποπίπτουν σε παγίδες άνομων εγχώριων και αλλοδαπών μασωνικών κέντρων έναντι των οποίων ουδέποτε ως αριστεροί εκφράστηκαν και εναντιώθηκαν. Και αυτό τα λέει όλα...
 


Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

 

 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...