Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Ήταν τυχαία η ομολογία βόμβα του ΖΚ Γιούνγκερ στο συνέδριο του ΔΝΤ;

Δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup "αδειάζει" την Ε.Ε.

Ζ. Κ. Γιούγκερ: Γνωρίζαμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ήξερα αλλά δε μπορούσα να μιλήσω

 

Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. 

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι ήταν “φανερό” ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα αυτό το πρόβλημα, πρόσθεσε μάλιστα ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν “είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες" και όχι τον τελευταίο χρόνο.

"Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα" σημείωσε, αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ενθάρρυναν την καταναλωτική προοπτική της Ελλάδας σε βάρος της ανάπτυξης και των εξαγωγών της. 

 =============================

"Κλασσικοπερίπτωση": Σήμερα το  πρωί  κάμποσες ώρες δηλαδή πριν  συμβεί αυτή η προσχεδιασμένη "έκρηξη"  αναδημοσιεύσαμε ένα άρθρο του  Ανδρέα Αναγνωστόπουλου με τίτλο Αποκάλυψη - βόμβα για ΔΝΤ και Ελλάδα   που είχε δημοσιεύσει ο "Αδέσμευτος τύπος"   πρίν απο πέντε  ημέρες  (3/10/2010) και το οποίο αναφερόταν στην αποκάλυψη  της εφημερίδας  "Wall street  Journal"  γύρω απο τον ρόλο μιας "μυστικής"  επιτροπής  η οποία  σχεδίασε και μεθόδευσε  την οικονομική εξόντωση της Ελλάδας  αρκετό καιρό πρίν το ξέσπασμα της  "Ελληνικής κρίσης".

Γράφει   λοιπόν ο κ. Αναγνωστόπουλος  :...

Η μυστική αυτή ομάδα λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2008 για τη δημιουργία σχεδίου αντιμετώπισης κρίσης από χώρα - μέλος της Ευρωζώνης και μέλη της ήταν κορυφαία στελέχη των οικονομικών επιτελείων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, με θέση κάτω από τους υπουργούς. Τα μέλη της ομάδας προέρχονταν από τα επιτελεία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

«Αυτή η ομάδα κρούσης», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, «συναντιόταν κρυφά στο περιθώριο συνόδων κορυφής, συχνά ξημερώματα ή αργά το βράδυ, εξετάζοντας πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να προέλθουν από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ισπανία ... Η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψε επίσης πως η Ευρωζώνη κινητοποιήθηκε μόλις το Φεβρουάριο του 2010 και ότι μόνο τότε άνοιξε σε όλα τα μέλη της η πρόσβαση στη μυστική επιτροπή, γιατί τότε πλέον ήταν εμφανής η αδυναμία της Ελλάδας να προχωρήσει στις αγορές και μία χρεοκοπία θα είχε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς. .

Με απλά λόγια  ο σημερινός πρόσεδρος της Ευρωζώνης  ομολόγησε μετην σημερινή του δήλωση  ότι αυτά που  αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η "Wall street Journal" ήταν αλήθεια.Η ίδια "παρέα" που  συνεδρίαζε  μυστικά για το  "ελληνικό ζήτημα"  ήταν  αυτή που   ένα χρόνο μετά, πήρε το "περίστροφο" του Παπανδρέου απο το τραπέζι και το έβαλε στο κρόταφο του Έλληνα πολίτη οδηγώντας τον με τα χέρια ψηλά  στον  "μεγάλο Ιεροεξεταστή" ,δηλαδή  στο Δ.Ν.Τ και  τις άλλες τραπεζικές δυνάμεις.
Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός
  ότι λίγες ημέρες πρίν, ένας άλλος Ευρωπαίος  αξιωματούχος ,ο πρώην  υπουργός  οικονομικών της Γερμανίας, και σύντροφος  του σημερινού κατοχικού πρωθυπουργού  μας , ο κ. Στάϊνμπουκ , παρουσίασε το νέο συγγραφικό του πόνημα  στο οποίο κυριολεκτικά  "αδειάζει" τον  Έλληνα  πρωθυπουργό, γράφοντας ότι ο κ. Παπανδρέου  όχι μόνο ήξερε τουλάχιστον απο τον Ιανουάριο του 2009  τι  κρύβεται κάτω απο το "χαλί" της  Ελληνικής  οικονομίας,αλλά αναρωτιώταν  κιόλας  αν αξίζει τον κόπο να κερδίσει στις επόμενες εκλογές.
Τελικά
  τόσα χρόνια  όλοι ήξεραν ,όλοι κερδοσκοπούσαν ,όλοι έχωναν τα νύχια τους στο κορμί  της πατρίδας μας  και μόνο εμείς, ο απλός ...κυρίαρχος λαός  μάθαμε τα  "χαμπέρια" τους, σαν τον "απατημένο  σύζυγο".Τώρα  μας καλούν να πληρώσουμε  με το αίμα  μας  όχι μόνο τα  έξοδα  της "απιστίας", αλλά και την προίκα  των  τραπεζιτών.
Τι συμβαίνει λοιπόν
  και λίγο πριν βγεί στον αέρα  ο νέος  υπολογισμός του χρέους  μας ,όλοι έπαθαν  μια κρίση  συνείδησης και  ομολογούν  την  παλιανθρωπιά τους;

Μήπως τα καινούργια επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"
  αποφάσισαν να δώσουν την χαριστική βολή στην Ελλάδα  ώστε με την  πτώχευσή της  να  ξεκινήσει μια αλυσιδωτή  έκρηξη  που θα γκρεμίσει το  "Ευρωπαϊκό οικοδόμημα";
Μήπως
  έφτασε η ώρα  για να διαλυθεί  η  Ε.Ε   των πολλών  "επάρχων" της  'Νέας Τάξης" και  να αναλάβει τα ηνία  ένα "αξιόπιστο" σταθερό  και  προπαντός  "αποτελεσματικώτερο"  Δ΄Ράιχ;
Το είπαμε και θα συνεχίσουμε
  να το λέμε όσο κι αν γινόμαστε βαρετοί.Η "Παγκόσμια Κυβέρνηση"  βιάζεται και δεν σκοπεύει να χάσει το χρόνο της με  άχρηστες και μακροχρόνιες  "διαβουλεύσεις"  και επειδή  ο διάβολος δεν έχει  "μπέσα" , οι σημερινοί  ηγέτες -ανδρείκελα  γρήγορα θα αντιληφθούν  ότι και αυτοί είναι αναλώσιμα τεμάχια  έτοιμα για το καλάθι των αχρήστων.Μακάρι  οι συλλογισμοί μα να είναι λανθασμένοι και όλα αυτά που τα φανταζόμαστε  ως  μέρη ενός  σατανικού σχεδίου , να είναι απλές συμπτώσεις  ή τυχαία  γεγονότα.

 

Πηγή: www.enet.gr

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...