Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Microsoft αυτοματοποιεί την αναβάθμιση σε Windows 10 για τους χρήστες Windows 7 και 8

windows 10 03


Σχόλιο Τ.I.: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην ιδιωτική ζωή των χρηστών των συσκευών είτε αυτά λέγονται desktop ή laptop είτε tablet και smartphone.

Είστε ευχαριστημένοι από τα Windows 7 ή Windows 8; Από ότι φαίνεται δεν θα είστε για πολύ ακόμη, αφού η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται αυτόματα σε υπολογιστές με Windows 7 ή Windows 8 σύντομα.

Αυτή η εξέλιξη, ουσιαστικά δείχνει ότι η Microsoft θα ακολουθήσει πιστά τον προγραμματισμό της, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο, και τα Windows 10 μέσα στο 2016 θα γίνουν “Προτεινόμενη” αναβάθμιση μέσω του Windows Update. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι όσοι χρησιμοποιούν Windows 7 ή Windows 8 με τις εξ ορισμού ρυθμίσεις στην υπηρεσία Windows Update, θα δουν τους υπολογιστές τους να αναβαθμίζονται αυτόματα σε Windows 10 από μόνοι τους.

Τα καλά νέα, είναι ότι οι χρήστες των Windows 7 και Windows 8 θα έχουν την δυνατότητα να διακόψουν την εγκατάσταση μόλις ξεκινήσει, ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη ουσιαστικά αντιπροσωπεύει μακράν τα πιο επιθετικά μέτρα που έχει λάβει η Microsoft ώς σήμερα για να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από τις 1 δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις Windows 10 μέχρι το 2017. Η κίνηση είναι μάλλον κρίσιμης σημασίας για την Microsoft, αφού εντείνει τις προσπάθειες της για να δει τα Windows 10 σε πολλούς περισσότερους υπολογιστές, ωστόσο πολλοί έχουν εκφράσει ανησυχία για τις τακτικές της που έχουν φτάσει μέχρι και στον “ενεργό έλεγχο” των υπολογιστών των χρηστών.

Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι η Microsoft θα ακυρώσει ή θα υποβαθμίσει την υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8 σε νέα chipsets των Intel, AMD και Qualcomm, και σήμερα, με τις αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις των Windows 10, ενδεχομένως η εταιρεία να βρίσκεται κοντά στο να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να καταφέρει να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις βρίσκει, τουλάχιστον από την μεριά των mainstream users. Βεβαίως, εδώ προκύπτει το ερώτημα: αξίζει κάποιος να αντισταθεί; Τα Windows 10, που είναι το πλέον σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, είναι δωρεάν εξάλλου, και είναι μία αρκετά ικανή και σταθερή πλατφόρμα, που βρίσκεται ήδη σε 200 εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι αυτό. Η δυνατότητα επιλογής είναι το θέμα, και η Microsoft θα έπρεπε να δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να επιλέξουν τι θα κάνουν με τους υπολογιστές τους, και όχι να τους “παρενοχλεί” μέχρι να καμφθούν οι αντιστάσεις τους, όποιες και αν είναι αυτές και για οποιονδήποτε λόγο. Όπως αναφέραμε, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για όσους δεν θέλουν τα Windows 10 να διακόψουν την εγκατάσταση τους. Μία επιλογή είναι να αλλάξετε, όσο παραμένει αυτή η δυνατότητα, τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Windows Update ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GWX Control Panel, ένα third-party εργαλείο που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στο να σταματάει τις όποιες προτροπές της Microsoft για αναβάθμιση σε Windows 10. Αν παρόλα αυτά, θεωρείτε ότι τα Windows 10 είναι κατάλληλα για εσάς, δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό. Απλώς περιμένετε, και η αναβάθμιση θα γίνει αυτόματα.


Πηγή: Insomnia


TIDEON: Για την απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων στα Windows 7 ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. Ανοίξτε το Windows Update κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη". Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Update και στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Windows Update.

2. Στο αριστερό τμήμα παραθύρου, κάντε κλικ στην εντολή Αλλαγή ρυθμίσεων.

3. Στην περιοχή Σημαντικές ενημερώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή που θέλετε.

4. Στην περιοχή Προτεινόμενες ενημερώσεις, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Να λαμβάνω τις προτεινόμενες ενημερώσεις με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνω τις σημαντικές ενημερώσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.


Σχετικά άρθρα:
1. Μήνυση στη Microsoft για την κατασκοπία των Windows 10
2. Τα Windows 10 είναι δωρεάν, αλλά τα πληρώνουμε με τα δεδομένα μας!

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...