Σκοπός

Η Τράπεζα Ιδεών αποτελεί μία κατάθεση ιδεών και γνώσεων μέσω δημοσιευμάτων και υλικού πολυμέσων γι’ αὐτό που αγαπάμε : 

Την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Οι συντελεστές της, άνθρωποι της καθημερινότητας, 
που δεν κατέχουμε «θέσεις - κλειδιά», δημιουργήσαμε αυτόν τον ιστοχώρο με μεράκι και αγάπη για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας.

Μιας ταυτότητας  
που εκφράζει το πολύτιμο «τζιβαερικό» (θησαυρό) της φυλής μας, 
και την ίδια στιγμή σέβεται τον άλλο απεριόριστα. 

Γιατί βαθιά στην ελληνική ύπαρξη είναι ριζωμένη η θυσιαστική αγάπη 
του Χριστού μας και η μίμηση των Αγίων.

Επιδίωξη και ελπίδα μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία
 στους αναγνώστες της ιστοσελίδας 
να μελετήσουν με κριτική σκέψη 
κάποια έγκυρα και σημαντικά κατά τη γνώμη μας κείμενα. 
Ακόμη να έχουν στη διάθεσή τους πηγές από μία τεκμηριωμένη βάση 
για διάφορα θέματα που αγγίζουν και πολλούς τομείς 
της επιστήμης.

Ό,τι επιλέγεται, δημοσιεύεται με σεβασμό και προς αυτούς με τους οποίους τυχόν διαφωνούμε. 

Παραλείψεις και λάθη είναι αναπόφευκτα.

Ελπίζουμε η Τράπεζα Ιδεών 
να αποθέσει τα «ομόλογά» της στις καλοδιάθετες ψυχές, 
που θα εμπιστευθούν σ’ αυτήν τις γνήσιες ανησυχίες τους…


Με εκτίμηση
για την ομάδα των συντελεστων

Τράπεζα Ιδεών

tIdeon@tideon.org

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Ιδεών (Τ.Ι.) είναι μία βάση δεδομένων που περιέχει είτε πρωτότυπη, είτε αναδημοσιευμένη αρθρογραφία, δημοσιεύματα, βιβλιογραφία, ηλεκτρονικά βιβλία που διατίθενται ελεύθερα στο Internet, υλικό multimedia (ντοκουμέντα ή εκπαιδευτικά video, φωτογραφίες, φωνή κλπ.), καθώς  και συνδέσμους του Internet. 
Το υλικό αυτό σκοπό έχει να αναδείξει την Ορθόδοξη και Ελληνική παράδοση της Πατρίδος μας, όπως αυτή βιώθηκε και βιώνεται  στη συνείδηση και τη διδασκαλία  της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας . 
Παράλληλα όμως η Τ.Ι. δεν θέλει να υποτιμήσει κανέναν άνθρωπο, όποιας καταγωγής ή θρησκείας και αν είναι αυτός και για ό,τι πιστεύει. 
Τα άρθρα αναφέρονται με το όνομα του συντάκτη τους και εφ’ όσον είναι δυνατόν και με την πηγή τους. 
Στο υλικό αυτό περιέχεται ταυτόχρονα και μία «χαρτογράφηση» αντιθέτων θέσεων ως προς τα ανωτέρω ιδανικά, όπως αυτές εκφράζονται είτε μέσα από τη δημοσιογραφία,είτε μέσα από οποιοδήποτε δημοσίευμα. 
Κατά συνέπεια το περιεχόμενο της Τ.Ι. δεν αποτελεί θεολογική και εθνική εγκυκλοπαίδεια,  αλλά είναι παράθεση επιλεγμένων πηγών. 
Οι πηγές αυτές εξετάζονται από τους αναγνώστες της κριτικά και με εποικοδομητικό προβληματισμό.
Είναι πολύ πιθανόν, προκειμένου να διαφωτιστεί σφαιρικά μία θεματική ενότητα, να περιέχονται και άρθρα που δεν εκφράζουν τις θέσεις της Τ.Ι., αλλά είναι χρήσιμα, διότι επισημαίνουν λ.χ.  μία αντίφαση, ένα επιστημονικά ή θεολογικά ερευνητέο ζήτημα. Με τον τρόπο αυτό  μέσα από την έρευνα μπορεί να προκύψει μία ολοκληρωμένη θέση. 
Για  τα άρθρα που έχουν την ιδιαιτερότητα να μην εκφράζουν τις θέσεις της Τ.Ι., θα καταβάλλεται προσπάθεια να προλογίζονται με έναν επεξηγηματικό τίτλο είτε ξεχωριστάγια το κάθε ένα, είτε ανά ομάδες. 
Για λόγους δεοντολογίας, αυτή η προσθήκη θα ξεχωρίζει από το κείμενο του άρθρου. Δεν θα αλλοιώνει όμως το περιεχόμενό του και θα γίνεται πάντα με σεβασμό στον οποιονδήποτε συντάκτη του, μαζί με την παράλληλη προέλευση αναφοράς του.

Διαρκής Ενημέρωση (2)

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 156 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.