Βάπτιση Ιάπωνα στη Μονή Δοχειαρίου [Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017]

vaptish iapwna 01


Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, και μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στη Μονή Δοχειαρίου, καθώς τελέστηκε η βάπτιση ενός 49χρονου Ιάπωνα, που έλαβε το όνομα Αναστάσης.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων και ειδικά του Ηγουμένου, Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ανάδοχος του νεοβαπτισμένου ήταν ένα μικρό παιδί από την Αθωνιάδα.

Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε πως στο Αγιον Ορος τελείται έργο και δημιουργείται βάση από τα μικρά παιδιά που και φέτος το Πάσχα κατά εκατοντάδες κατέκλυσαν με τους γονείς τους τις Μονές.

Σε δηλώσεις που μας έκανε ο νέος μας αδελφός, είπε πως γνώρισε την Ορθοδοξία στην Αμερική όπου ζούσε. Αμφιταλαντεύτηκε γιατί γνώρισε την Ορθοδοξία κα το Ρωμαιοκαθολικισμό και τελικών αποφάσισε ότι ο αληθινός δρόμους του Θεού είναι στην Ορθοδοξία, ενώ όταν γνώρισε το Αγιο Ορος αποφάσισε ότι αυτός ήταν ο τόπος που ήθελε να βαπτισθεί…

Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε τη χαρά να παρευρεθούμε στο μυστήριο αυτό.

 

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 130 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.