Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Απολογητική, Αρχαιολογία και Τεκμηρίωση

Κοντά στο 1992 κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, στον οποίο θα μπλεχτεί και η Ελλάδα, γιατί τότε έπεφταν δύο πασχαλιές μαζί, όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Ο αείμνηστος καθηγητής Τρεμπέλας γράφει: «Το θαύμα οφείλεται μεν σε υπερφυσική αιτία, αφ’ ης όμως συντελεσθεί, καθίσταται πλέον ιστορικό γεγονός και ανήκει στην Ιστορία.
Στις 15 Ιανουαρίου 2020, έφυγε από την επίγεια ζωή, πλήρης ημερών, ο Καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Αβραμίδης, ένας διαπρεπής επιστήμων, ο οποίος υπηρέτησε τον πάσχοντα άνθρωπο με αληθινή αγάπη, ως εικόνα Χριστού.
Οι πιστοί απαγορεύεται να πάνε στον επιτάφιο! Οι εκκλησίες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις. Το Άγιο Φως δεν θα πάει στην Επαρχία. Όχι. Δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Κι όμως… Αμαυρώθηκε η μεγαλύτερη εβδομάδα, η πιο μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας! Συγγραφείς αυτής της μαύρης σελίδας οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς.
«H κομμουνιστική Ρουμανία ήταν σαν μια τεράστια πολιτική φυλακή, από την οποία δεν υπήρχε διαφυγή, ένα γιγάντιο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποία είκοσι τρία εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι υπέστησαν μια εγκληματική και παράλογη τιμωρία που τους επιβλήθηκε από το μοιραίο περιστατικό της ιστορίας». - Sorin Iliesiu, Ρουμάνος σκηνοθέτης και πολιτικός.
Ένα από τα πλέον εκφυλιστικά φαινόμενα στην τραγική εποχή μας είναι και η ομογενοποίηση των πάντων. Για την μοντέρνα διανόηση δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όλα είναι ένα, σύμφωνα με το «δόγμα» της «Νέας Υδροχοϊκής Εποχής»: «Εν το παν».
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κεντρική πολιτική γραμμή στη Νέα Δημοκρατία, αλλά, αν κρίνω από ορισμένες ενέργειές της, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον άγεται και φέρεται από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων «προοδευτικών» μέσων ενημέρωσης.
Για μια ακόμη φορά οι ορκισμένοι χριστιανομάχοι -όργανα του αντικειμένου, έστρεψαν τα φαρμακερά τους βέλη προς το πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εν όψει των Χριστουγέννων, (όπως βέβαια συνηθίζουν πάντοτε τις παραμονές μεγάλων εορτών), τρέφοντας την αυταπάτη, ότι μπορούν να Τον πλήξουν και ίσως κάποτε κατορθώσουν να εξαφανίσουν Αυτόν και το  κοσμοσωτήριο έργο του από το...
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Σερβία η υπερψήφιση του νόμου για τη «θρησκευτική ελευθερία» από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Τό θέμα τῆς μετά θάνατον καύσης καί ἀπό-τέφρωσης τῶν ἀνθρώπινων σωμάτων ἀπασχολεῖ τήν ἐκκλησιαστική κοινότητα ἰδιαίτερα κατά τήν τελευταία εἰκοσαετία, ἀφότου ἄρχισαν συζητήσεις γιά τήν νομοθέτηση τῆς (θεσπίσθηκε μέ διαδοχικούς νόμους τό 2006, 2014 καί 2016).
Ξενάγηση... τουρκολαγνείας διοργανώνει ίδρυμα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας. Ο θωμανολαγνεία και τουρκολαγνεία επί πληρωμή υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας! Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ένας οργανισμός που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ξενάγηση στην Πλάκα για να «διαφημίσει» το οθωμανικό παρελθόν της πόλης.
Μετονομάζονται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Αλέκος Παναγούλης» αντίστοιχα – Από τον Μάιο του 2020 σε ισχύ η χρήση των δύο νέων ονομάτων
Ζῶο νὰ πειράξει κανείς, ὑπόκειται σὲ σειρὰ κυρώσεων ἀπὸ τὸν νόμο. Τὴν ἴδια ὥρα χιλιάδες ἀνθρώπων ἐξολοθρεύον­ται ἀνὰ τὸν κόσμο, μόνο καὶ μόνο διότι δηλώνουν Χριστιανοί· καὶ μάλιστα στὶς μουσουλμανικὲς χῶρες.
Δὲν ἐντοπίζει τελικὰ τὴν διάπραξη ποινικοῦ ἀδικήματος ἐκ μέρους τοῦ Μητροπολίτη Μόρφου ἡ Ἀστυνομία, σὲ σχέση μέ δηλώσεις του γιὰ τὴν ὁμοφυλοφιλία καὶ ὡς ἐκ τούτου εἶναι ἀμφίβολο κατὰ πόσον θὰ διωχθεῖ ποινικά. Μὲ αὐτὴ τὴν εἰσήγηση πῆγε ὁ φάκελος τῆς ὑπόθεσης στὴν Νομικὴ Ὑπηρεσία, ὁ ὁποῖος τώρα μελετᾶται ἀπὸ τὸν Γενικὸ Εἰσαγγελέα.
Θάνατος και φόροι. Δύο αναπόφευκτες καταστάσεις. Κάποιοι, μπορεί να φοροδιαφεύγουν, αλλά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν μπορεί να “διαφύγει” του θανάτου. Τι γίνεται όμως με το νεκρό σώμα;
«Η δίωξη των Χριστιανών σε επίπεδα που αγγίζουν γενοκτονία», ο τίτλος της έκθεσης του BBC της 3ης Μαΐου, αναφέρει μια μακρά ενδιάμεση μελέτη που συγκρότησε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και με επικεφαλής τον Philip Mounstephen, Επίσκοπο του Τρούρο.
Για να αποδείξουμε το δόλο τού ισχυρισμού τών νεοειδωλολατρών, ότι δήθεν οι Χριστιανοί επικράτησαν διώκοντας τους εθνικούς, θα δείξουμε με αριθμούς, το πώς οι ίδιοι οι Χριστιανοί αυξήθηκαν και κατέκτησαν τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, παρά τους διαρκείς διωγμούς που υφίσταντο για 3 συνεχείς αιώνες από τους Ειδωλολάτρες.
Πριν από δύο μήνες, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωναν την νίκη τους επί του Ισλαμικού Κράτους. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι χωριά, άνθρωποι που είχαν διωχθεί από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου, είχαν αρχίσει να επιστρέφουν στα χωριά του. Και δειλά -δειλά φέτος γιόρτασαν το Πάσχα σε αρκετές περιοχές…

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...