Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Νέα στοιχεία για την πτώση του Σινούκ [11 Σεπτέμβριος 2004]

chinouk 06

 

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 όταν η Ελλάδα πάγωσε. Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στον θάνατο τους επιβάτες του. Συνολικά 18 νεκροί, ανάμεσά τους και ο προκαθήμενος Αλεξανδρείας, Πέτρος.

Η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε χθες στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 

chinouk 07

Το χρονικό και οι αποκαλύψεις

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Ήταν η πρώτη σοβαρή κρίση που αντιμετώπιζε κατά την πρωθυπουργική του θητεία.

Οκτώ χρόνια μετά, ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στον κομματικό μηχανισμό έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, προβαίνοντας σε μία καταγγελία, η οποία προκαλεί σοκ. Ο καθηγητής Κάρολος Ανδριώτης, μιλώντας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ισχυρίζεται πως η πτώση του ελικοπτέρου ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, με στόχο να φονευθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Ο κ. Ανδριώτης δίνει και ένα άλλο στοιχείο. Ισχυρίζεται πως σε κατ' ιδίαν συνομιλία, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, που ήταν υποχρεωμένο από το ισχύον πρωτόκολλο να συνοδεύσει τον Πατριάρχη Πέτρο κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, του ανέφερε πως απέφυγε επιμελώς να συμμετέχει στην αποστολή. Το ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος εκστόμισε μάλιστα, κατά τον κύριο Ανδριώτη, το αφοπλιστικό επιχείρημα «Γιατί να πήγαινα, για να σκοτωθώ;».

 

chinouk 08

Κατά τον Κάρολο Ανδριώτη, αυτή η φράση αποκαλύπτει πως το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος, του οποίου δεν αναφέρει το όνομα, γνώριζε τα πάντα για τη δολιοφθορά.

Ένα χρόνο αργότερα και αφού είχαν καταλήξει, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, τα πορίσματα των αρμοδίων για την πτώση του «ΣΙΝΟΥΚ», ο κ. Ανδριώτης επανέρχεται στο θέμα, αποστέλλοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η επιστολή ωστόσο εστάλη στο γραφείο του γενικού διευθυντού της Νέας Δημοκρατίας κ. Σημαιοφορίδη. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Ανδριώτης καταλογίζει στο ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών άμεση ευθύνη αλλά και εμμέσως συμμετοχή στη δολιοφθορά, από αφέλεια ή σκοπιμότητα, όπως επισημαίνει στο απόρρητο έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ανδριώτης ενημερώνει και το Πεντάγωνο. Ο υπουργός Αμύνης κ. Σπηλιωτόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό. Ο τότε υφυπουργός κ. Λαμπρόπουλος στέλνει ειδικό όχημα, το οποίο παραλαμβάνει τον κ. Ανδριώτη και τον μεταφέρει στο Υπουργείο Αμύνης, όπου γίνεται δεκτός από τον υφυπουργό. Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Ανδριώτης ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε στον υφυπουργό Αμύνης όσα γνώριζε για την υπόθεση καθώς και το όνομα του ανωτέρου κυβερνητικού στελέχους του Υπ. Εξωτερικών.

 

chinouk 09

Ο Κάρολος Ανδριώτης επιμένει πως οι ισχυρισμοί και αποκαλύψεις του θάφτηκαν. Εξηγεί, δε, πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας διατηρούσε άμεση πολιτική σχέση με τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο. Ήταν η περίοδος του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. Κατά τον καταγγέλλοντα Κάρολο Ανδριώτη, ο Πατριάρχης Πέτρος, κυπριακής καταγωγής, ήταν το πρόσωπο το οποίο επηρέαζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Ήταν αυτός που τον είχε πείσει να απορρίψει το Σχέδιο Ανάν, με αποτέλεσμα ο Πατριάρχης να μπει στο στόχαστρο ξένων υπηρεσιών.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απηύθυνε στον Κάρολο Ανδριώτη το αυτονόητο ερώτημα: γιατί αποφασίσατε να προβείτε στις αποκαλύψεις τώρα, μετά από τόσο καιρό; Παρακολουθήστε την απάντηση του πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Παρακολουθήστε τι δήλωσε η ιατροδικαστής, Απ. Ακριβούση, η οποία ήταν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και μετατέθηκε εκείνη την περίοδο, διόλου τυχαία βέβαια...

 

 


Απευθυνθήκαμε στον τότε υφυπουργό Αμύνης κ. Λαμπρόπουλο, τον οποίο ο κ. Ανδριώτης εμπλέκει στην υπόθεση. Ο πρώην υφυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνωρίζει τον κ. Ανδριώτη, καθώς και ότι τον δέχθηκε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο και ότι είχε συνομιλία μαζί του για το θέμα του «ΣΙΝΟΥΚ» και της δολιοφθοράς καθώς και την εμπλοκή ανώτερου κυβερνητικού στελέχους του ΥΠΕΞ στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο κ. Στ. Γρηγορίου, δικηγόρος της οικογένειας του Πατριάρχη, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες από την έρευνά του και μοιράστηκε τις εμπειρίες που είχε τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην τραγική υπόθεση.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από τον «Κίτρινο Τύπο»:

 

Πηγή: Ζούγκλα

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...