Αποκρυφιστική προπαγάνδα στο βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας Α’ Γυμνασίου

vivlio neoellhnikhs glwssas apokryfistika 01


Δεν είναι η ιδέα μας. Στη σελίδα 83 του βιβλίου παρουσιάζονται δυο ταινίες αλλά τι ταινίες!

Η πρώτη, του αποκρυφιστή J.R.R. Tolkien ο οποίος έγραφε το έργο του τις μεσονύκτιες ώρες επί 12 χρόνια για να τα κυκλοφορήσει το 13ο έτος. Το έργο του είναι ύμνος στην αρχαία θρησκεία με τις μαγικές επικλήσεις, τα ξόρκια και τις σφραγίδες ενώ περιέχει πολλούς αντιχριστιανικούς συμβολισμούς. Για το πως μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά μια τέτοια ταινία δείτε τι δηλώνει ο τραγουδιστής παρακάτω.

 


vivlio neoellhnikhs glwssas apokryfistika 02

«Το όνομα
 Shagrath είναι ψευδώνυμο και προέρχεται από την ταινία (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) του Τ.Ρ. Τόλκιν και είναι το όνομα ενός ”Ορκ“. Ο Shagrath σημειώνει ότι είναι γοητευμένος από την τριλογία αλλά και από όλα τα έργα του Τόλκιν». «Ένοιωθα μια έλξη από 34 ετών, γι’ αυτά που οι άλλοι θεωρούσαν σκοτεινά και απαγορευμένα. Είναι μάλλον φυσικό δεν μπορώ να εξηγήσω, όταν βλέπω μια ταινία, για παράδειγμα, ταυτίζομαι με τα σκοτεινά, μοχθηρά στοιχεία. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο παίζω και black metal. Είναι μια φυσική έκφραση του εαυτού μου».

Ο τραγουδιστής του Black Metal συγκροτήματος  «DIMMU BORGIR»  Stian  ”Shagrath” Thoresen*

 

Η δεύτερη είναι του «σκοτεινού» σκηνοθέτη Tim Burton ο οποίος λατρεύει τη σκοτεινή πλευρά και τον χώρο των νεκροζώντανων πλασμάτων. Αν και οι ταινίες του φαίνονται αθώες εντούτοις είναι ύμνος στην γκόθικ υποκουλτούρα και ουσιαστική άρνηση την αληθινής ζωής.

 

Ένας σατανιστής λέει γιατί θεωρεί "δικό" του τον Tim Burton

 

Αυτές τις ταινίες θεωρούν παιδαγωγικές οι συντάκτες του βιβλίου;

vivlio neoellhnikhs glwssas apokryfistika 03

 

Πηγή: Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 63 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.