Γιάννης Κανίδης Δάσκαλος - Σύμβολο: Ομιλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλη Παντούλα

http://www.pantoulas.gr

 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

 

Πριν υποστηρίξω την υπό συζήτηση επίκαιρη επερώτηση για θέματα εκπαίδευσης, θεωρώ χρέος μου ως Έλληνας Βουλευτής και εκπαιδευτικός να αναφερθώ στον ομογενή δάσκαλο-σύμβολο, τον Ιωάννη Κανίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο σχολείο του κατά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Μπεσλάμ της Βόρειας Οσετίας. Μαζί με την έκφραση των συλλυπητηρίων προς τους οικείους του επιθυμώ να καταθέσω στη μνήμη του το βαθύτατο σεβασμό μου, γιατί με το θάνατό του επέλεξε να προσδιορίσει κατά τρόπο συγκλονιστικό το περιεχόμενο της αυταπάρνησης, της αφοσίωσης στο καθήκον και της υπέρτατης θυσίας.

 

Ένας Έλληνας της διασποράς προέβη σε μια πράξη πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα και το αξιακό μας σύστημα, καταξιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την ιστορική του πατρίδα πολύ πέραν των συνόρων της. Το Υπουργείο Παιδείας, συνεργαζόμενο με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και άλλους φορείς, εκτιμώ ότι οφείλει τη σπάνια αυτή πράξη αυτοθυσίας να την τιμήσει δεόντως και να την προβάλλει στη νέα γενιά, πέραν των άλλων, και ως διαδικασία γνώσης και συνειδητοποίησης της οικουμενικότητας του ελληνισμού. Ο αείμνηστος δάσκαλος Ιωάννης Κανίδης αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Με αφορμή, επίσης, το γεγονός ότι η σημερινή συζήτηση συμπίπτει με την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, νομίζω ότι είναι πρέπον, πρώτα και κύρια, εμείς εδώ από τη Βουλή των Ελλήνων να στείλουμε τις θερμές μας ευχές προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία μας, εντός και εκτός Ελλάδας, για γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 347 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.