Άρθρα που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν

Έμφυλες Ταυτότητες - Δυναμίτης στα θεμέλια της Παιδείας

isotita twn fylwn 01


Οι δύο πρώτοι άξονες, που σχετίζονται με την διατροφή και την πρόληψη των εξαρτησιογώνων ουσιών, μπορούν να συμβάλουν στο να αναθεωρήσουν οι νέοι την στάση τους στα κρίσιμα αυτά θέματα, αν και γεννιέται το ερώτημα με ποια πρότυπα συμπεριφοράς θα συμβεί αυτό. Ο τρίτος όμως άξονας πώς συνδέεται με την εκπαίδευση και την αειφόρο ανάπτυξη;

Ἀποβλέπει τελικῶς το Υπουργείο με τἡν ἑβδομάδα αὐτή στήν ἀποδόμηση τῶν ἔμφυλων στερεοτύπων, στήν κατάργηση τῶν φύλων καί στή διαμόρφωση ἑνός ἄφυλου ἰδεώδους, όπως στη Σουηδία και στις Η. Π. Α.; Ἐκεῖ δείχνει να ὁδηγεῖ ὁ τρίτος θεματικός ἄξονας. Στήν κατάργηση μέ ἄλλα λόγια τῆς ἀνθρώπινης φύσης, στήν ἀποδόμηση κάθε ὁρίου καί κάθε ταυτότητος (φυλετικῆς, ἐθνικῆς, πολιτισμικῆς).

Έτσι καταστρέφεται ἡ ἀνθρώπινη προσωπικότητα καί ὅλες ἐν γένει οἱ ἀνθρώπινες ἀξίες. Και αναιρεῖται ἡ Γραφική διακήρυξη ὅτι ὁ Θεός «ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν...» (Γεν. 1, 27).

Εὐλόγως διερωτᾶται κάθε νουνεχής: Ποῦ πᾶμε; Ποιά μεγαλύτερη συμφορά θά προκαλοῦσε καί ὁ πλέον ἀδυσώπητος ἐχθρός μας ἀπό αὐτή πού προκαλοῦμε ἐμεῖς οἱ ἴδιοι στό κοινωνικό σῶμα; Τί κοινωνία ἑτοιμάζουμε γιά τίς ἑπόμενες γενιές μέ τήν πρωτοβουλία, την ἀνοχή και την συναίνεσή μας;

Αναστάτωση προκαλούν τα ὅσα ἄρρητα καί ἀθέμιτα συμβαίνουν ἐδῶ καί χρόνια στήν πατρίδα μας. Είναι ν’ απορεί κανείς πώς φθάσαμε ως εδώ; Επιβεβαιώνεται η έκφραση ότι ο εχθρός βρίσκεται «εντός των τειχών». Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι ἀπέναντι στή νέα γενιά, πού ἀποτελεῖ τή χρυσή ἑλπίδα καί τό μέλλον τοῦ Ἔθνους. Και ὑπόλογοι ἔναντι τοῦ Ἀδεκάστου Κριτοῦ καί τῆς ἱστορίας.

Εμβάλλει σε σκέψεις το γεγονός ότι στο παγκόσμιο πρόγραμμα δράσης της UNESCO (General Conference 37/2013), που υλοποιεί η κυβέρνηση, επισημαίνεται πως η αειφόρος ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με οικονομικά κίνητρα και πολιτικές και τεχνολογικές λύσεις, αλλά «απαιτεί αλλαγές στον τρόπο που σκεπτόμαστε και ζούμε». Αυτό φαίνεται συμβαίνει με τις ταυτότητες τις έμφυλες (=μέσα στο ίδιο φύλλο). Σ’ αυτό προφανώς στοχεύουν, τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα ισότητος των φύλων, του σεξουαλικού προσανατολισμού κ.α. Δηλαδή στην αλλαγή συμπεριφοράς των νέων από αυτά τα άγουρα χρόνια. Τα χρόνια της εφηβείας.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Δυναμιτίζει τα θεμέλια της παιδείας. Και συνιστά σοβαρή απειλή για την κοινωνία. Αρκετά μας βασανίζει η οικονομική κρίση που μας οδήγησε στα όρια της φτώχειας και της ταπεινωτικής επαιτείας. Ας μην οδηγηθούμε και στην ηθική παρακμή και την πνευματική διάλυση της κοινωνίας.

 

Πηγή: (eleftheria.gr , 30 Μαρ 2017), Ακτίνες

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 184 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.