Διακήρυξη - Αναφορά από 113 πολίτες στον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά του Συμφώνου Συμβίωσης Ομοφυλοφύλων

nikolaos paraskeyopoylos 01


«Και σαν να μην έχουμε διδαχθεί από τα αποτελέσματα του συμφώνου συμβίωσης στην επταετία που πέρασε, τώρα συνεχίζοντας τον κατήφορο, προχωρούμε και ζητούμε να επεκταθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο και στα ομόφυλα ζευγάρια, άνδρα με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα. Με αυτό, αν δεν επιστραφεί ή δεν απορριφθεί, νομιμοποιείται η ανωμαλία, η διαστροφή, το αφύσικο, ο σοδομισμός, και καταλύεται ο χριστιανικός γάμος».

 


Γεώργιος Μπακιρτζής, τ. Γυμνασιάρχης-Φιλόλογος

Ν. Σούλι Σερρών (Τ.Κ. 62100)                            

Κιν. 6978357904

(Υπεύθυνος όλης της ομάδος των υπογραψάντων)

Σέρρες 1η Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ   

                             

ΠΡΟΣ

1. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο

2. Υπουργούς της Κυβέρνησης

3. Όλα τα κόμματα τηςΒουλής των Ελλήνων

ΚΟΙΝ.: κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον Δημοκρατίας, ΑΘΗΝΑ

 

Με αφορμή το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 10 Ιουνίου ε.ε. και αφορά την επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης» σε ομόφυλα ζευγάρια, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας αλλά και τη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτό, αν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα νομιμοποιήσει τη διαστροφή και ανωμαλία με θλιβερές συνέπειες για το λαό μας και κυρίως για την νεολαία μας.

1. Το 2008 η Πολιτεία καθιέρωσε το «σύμφωνο συμβίωσης» μεταξύ των ετερόφυλων ζευγαριών, ιδιωτικό συμφωνητικό σ’ ένα συμβολαιογράφο, αμαρτωλό υποκατάστατο του χριστιανικού γάμου, που αποτελεί έγγαμη σχέση αγάπης, ευλογημένη από το Θεό. Με αυτό επιδιώκει να απαλλάξει τους συζύγους από την ευθύνη τού ενός προς τον άλλον για ισόβια πίστη και αγάπη, αλλά και προς τα παιδιά, που είναι και τα θύματα στην περίπτωση διαλύσεως του γάμου.

2. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι με το νομοθέτημα αυτό μπορεί να διαλυθεί ο γάμος με μια εξώδικη δήλωση τού ενός προς τον άλλο, και ότι δεν υπάρχει ανώτατος επιτρεπτός αριθμός συμφώνων συμβίωσης για τον ένα ή τον άλλο συμβαλλόμενο, διερωτιέται κανείς σε τί διαφέρει από την πολυγαμία των μουσουλμάνων ή την παλλακεία της ρωμαϊκής εποχής;

3. Και τα παιδιά που θα προέλθουν από την αλυσίδα αυτήν των συμφώνων συμβίωσης τί θα γίνουν; Με πόσα ψυχικά τραύματα θα φορτωθούν, για να μπορέσουν να ζήσουν απελεύθεροι (!) οι ανεύθυνοι γονείς τους; Μπορούμε να αναλογισθούμε την τύχη τους, όταν ξέρουμε τί συμβαίνει σήμερα με τα παιδιά των χωρισμένων;

4. Και σαν να μην έχουμε διδαχθεί από τα αποτελέσματα του συμφώνου συμβίωσης στην επταετία που πέρασε, τώρα συνεχίζοντας τον κατήφορο, προχωρούμε και ζητούμε να επεκταθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο και στα ομόφυλα ζευγάρια, άνδρα με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα. Με αυτό, αν δεν επιστραφεί ή δεν απορριφθεί, νομιμοποιείται η ανωμαλία, η διαστροφή, το αφύσικο, ο σοδομισμός, και καταλύεται ο χριστιανικός γάμος.

Είναι λυπηρό, γιατί στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα που μέχρι τώρα μαζί με άλλες ορθόδοξες χώρες αντιστεκόταν στις πιέσεις της Ε.Ε., τώρα θα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα ενδώσει και θα δεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο, αν είναι γάμος αυτός (;)

Ο λαός μας που στην πλειονότητά του θέλει και μένει στον παραδοσιακό εκκλησιαστικό γάμο, θλίβεται και εκφράζει την αποδοκιμασία του σε τέτοιες ενέργειες.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης και κ.κ. Αρχηγοί Κομμάτων και Υπουργοί, για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε να απορρίψετε το απαράδεκτο αυτό νομοθέτημα και μη, προς Θεού, συνδέσετε το όνομά σας με την προώθηση τέτοιου νομοθετήματος.

Ευχόμαστε να φωτίσει ο Θεός όλους σας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας και να μην περάσει ένα νομοθέτημα αντίθετο με τις παραδόσεις του λαού μας, τον οποίο εκπροσωπείτε.

Με εκτίμηση

Οι κατωτέρω Πολίτες των Σερρών:

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 113 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Σημ.: Οι καταστάσεις με τις υπογραφές ευρίσκονται εις χείρας του αποστέλλοντος την παρούσα Γεωργίου Μπακιρτζή (τέως γυμνασιάρχου)

 

feed-image

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.