×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 113

«Όχι» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών μέσω διαδικτύου

5/3/2008
 

«Όχι» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών μέσω διαδικτύου

Δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε ότι οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν επώνυμα κριτική εις βάρος των καθηγητών τους μέσω του διαδικτύου.


Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των Αμερικανών, μια ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών δημιούργησε τον Ιανουάριο την ιστοσελίδα note2be.com, η οποία ενθαρρύνει τους μαθητές να αξιολογούν τους καθηγητές τους και να συζητούν στο διαδίκτυο για τις ικανότητες και τις επιδόσεις τους εντός των σχολικών αιθουσών.


Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας προσέφυγαν αμέσως στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι τα προσωπικά σχόλια συνιστούν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Οι δικαστές δικαίωσαν τους εκπαιδευτικούς και αμέσως ζήτησαν από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας να εμποδίσουν τους χρήστες να αναφέρονται ονομαστικά κατά ή υπέρ των καθηγητών. Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ότι για κάθε παραβίαση της απόφασης η ιστοσελίδα θα καταβάλλει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.


Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην εταιρεία συμβολικό πρόστιμο ενός ευρώ και ζήτησε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα για τους 30 καθηγητές που κινήθηκαν δικαστικώς.

 

πηγή: http://www.lawnet.gr