Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Το θαύμα της Οδηγήτριας και τα θρησκευτικά σύμβολα

odigitria1

 

Όλη η ανθρωπότητα παρακολούθησε συγκλονισμένη την τρομοκρατική ενέργεια των φανατικών ισλαμιστών στο Λονδίνο, που έσπειρε τον θάνατο και τον όλεθρο σε ανυποψίαστους πολίτες εκείνο το πρωινό του Ιουλίου. Μεσα από τις στάχτες και τα δάκρυα μία φωνή μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Εκείνη του Έλληνα οδηγού του μοιραίου λεωφορείου, του Γιώργου Ψαραδάκη. Ήταν επαγγελματίας οδηγός στις αστικές συγκοινωνίες του Λονδίνου.........

Εκείνο το πρωι παρέλαβε το λεωφορείο της γραμμής 30 και ξεκίνησε για την συνηθισμένη διαδρομή, όπως κάνει τόσα χρόνια. Μεχρι που άκουσε μία έκρηξη. Όταν κοίταξε πίσω συνειδητοποίησε ότι ήταν ο μόνος από όλο το λεωφορείο που δεν είχε πάθει τίποτε. Οι επιβάτες του είχαν σκοτωθεί η είχαν βαρύτατα τραυματισθεί. Το θέάμα ήταν φρικτό και απερίγραπτο. Εκείνος , όμως, εξήλθε σώος και αβλαβής. Μολις συνήλθε από τον ψυχικό κλονισμό μίλησε στούς δημοσιογράφους. Εκεί αποκάλυψε το "μυστικό " του:

"Σωθηκα από θαύμα! Παντα έχω μαζί μου ένα εικόνισμα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Το είχα μαζί μου και το πρωι της Πεμπτης. Η Παναγία με έσωσε. Την ευχαριστώ". Αυτή ήταν η δημόσια εξομολόγηση του Έλληνα οδηγού που βρέθηκε στο επίκεντρο του θρήνου και της καταστροφής. Όμως εκείνος δεν έπαθε την παραμικρή γρατζουνιά. Γυρω του αίματα, φρίκη, αποτροπιασμός. Ο φανατισμός είχε μετατρέψει τον νεαρό Μουσουλμάνο σε "καμικάζι" , σε αυτόχειρα βομβιστή. Πήρε μαζί του στον θάνατο τόσες ψυχές. Αλλά η Παναγιά έκανε το θαύμα της. Ο πιστός Ορθόδοξος, ο Γιώργος Ψαραδάκης, σώθηκε. "Η πίστις σου σέσωκέ σε". Η Οδηγήτρια βοήθησε τον Έλληνα οδηγό που προσπαθεί σε ξένα μέρη να βγάλει το ψωμί του.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Η Παναγιά αμέτρητες φορές έχει κάνει το θαύμα της και έχει βοηθήσει εκείνους που την επικαλούνται. Ολόκληρο το Έθνος μας, αλλά και πολλοί Χριστιανοί σε προσωπικές τους θλίψεις και ασθένειες έχουν γευθεί την Χαρη της Θεομήτορος. Η Υπέρμαχος Στρατηγός που σώζει το Γενος από αλώσεις και επιδρομές έκανε την εμφάνισή της στα τείχη της Βασιλεύουσας επί Βυζαντίου/Ρωμανίας. Και στα νεώτερα χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες του 1940 έδιωχναν τον εισβολέα επάνω στα βορειοηπειρωτικά βουνά νιώθοντας ότι έτσι τιμωρούν εκείνους που βύθισαν την Έλλη ανήμερα της Παναγίας. Το ύπουλο κτύπημα του ιταλικού υποβρυχίου στην Τήνο, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, έδωσε στούς Έλληνες φαντάρους ένα πρόσθετο κίνητρο , έναν ιερό σκοπό στον υπέρ Πατρίδος Αγώνα. Αγωνιζόντουσαν για την Ελευθερία, αλλά και για την Παναγιά.

Πρέπει να έχεις καθαρή καρδιά για να πιστέψεις στο θαύμα. "Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται". Θα ακούσεις αμφισβητήσεις, ειρωνείες, σχόλια, κριτικές. Η σκληροκαρδία και η εμμονή σε ορθολογιστικές αποδείξεις οδηγούν μερικούς ανθρώπους να απορίπτουν την θαυματουργική δράση της Παναγιάς μας και των Αγίων. Όμως εμείς με όλο τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε, να παρακαλούμε, να ζητούμε την προστασία και μεσιτεία της υπεραγίας Θεοτόκου. Και φυσικά ακούμε με δυσαρέσκεια και έντονο προβληματισμό κάποιες φωνές που ζητούν τώρα τελευταία να κατεβάσουμε τα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία και τα δικαστήρια. Στην Αγγλία όπου οι Ορθόδοξοι αποτελούν μικρή μειοψηφία ο Γιώργος Ψαραδάκης είχε πάντα στο λεωφορείο την εικόνα της Παναγίας. Κανείς δεν μπόρεσε να του ξεριζώσει αυτή την συνήθεια. Και τώρα τι θέλουν να μας πουν; Ότι στην Ορθόδοξη Ελλάδα θα στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας την δυνατότητα να έχει την ευλογία του Χριστού και των Αγίων μέσα σε δημόσιους χώρους; Τι είναι οι Ορθόδοξες εικόνες; Τσιγάρο που δηλητηριάζει τούς πνεύμονες και θα τις εξοστρακίσουμε από τούς δημοσίους χώρους; Και ποιός ο λόγος αυτής της σοβαρής προσβολής κατά του ελληνικού λαού; Μας λένε ότι έτσι θα δείξουμε τον σεβασμό μας προς τις θρησκευτικές μειονότητες που ζουν στην χώρα μας!

Προσωπικά δεν πείθομαι ότι θα προστατευθούν τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειοψηφιών με την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων από σχολεία και δικαστήρια. Μεχρι τώρα δεν άκουσα κανένα ετερόδοξο η αλλόθρησκο να διαμαρτύρεται για την παρουσία του Εσταυρωμένου στο δικαστήριο . Αντιθέτως όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ψυχοσύνθεση του μέσου Έλληνα αντιλαμβάνονται ότι και μόνο η σκέψη του δικαστή ότι τον παρακολουθεί το βλέμμα του Εσταυρωμένου Ιησού οδηγεί σε δικαιότερη δίκη και σε επιεικέστερες ποινές. Αλλά και στα σχολεία γιατί να δεχθούμε ότι τα παιδιά των μεταναστών ενοχλούνται από τις εικόνες; Αφού θέλουν να ζήσουν στην χώρα μας είναι συμφέρον τους να εξοικειωθούν με την θρησκεία, τις παραδόσεις και με τα σύμβολα που σέβεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Ουδείς τούς αναγκάζει να αλλά ξουν την πίστη τους και ουδείς δικαιούται να χλευάσει η να μιλήσει υποτιμητικά για τις εθνικές και τοπικές παραδόσεις των ανθρώπων που έρχονται στην χώρα μας αναζητώντας δουλειά η καταφύγιο. Ως Χριστιανοί και ως δημοκρατικοί πολίτες είμαστε και πρέπει να έίμαστε φιλόξενοι και αντίθετοι σε ρατσιστικά φαινόμενα. Όμως δημοκρατία σημαίνει σεβασμό και στην πλειοψηφία, κυρίως σ' αυτήν. Και η πλειοψηφία αυτού του λαού θέλει να βλέπει στούς δημόσιους χώρους τον Χριστό και τη Παναγία.

Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι προστατεύονται οι μειονότητες με τη καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας της μεγάλης πλειοψηφίας. Διότι τότε θα έπρεπε και οι ΗΠΑ να αλλάξουν το έμβλημα του δολλαρίου "εμπιστευόμαστε τον Θεο" μήπως θυμώσουν οι άθεοι. Όμως το έμβλημα παραμένει εκεί έστω κι αν οι ΗΠΑ έχουν πλήρη χωρισμό Κράτους και Θρησκείας. Η μήπως μετά από τα θρησκευτικά σύμβολα θα μας ζητήσουν να βγάλουμε τον Σταυρό από την σημαία μας; Μηπως θα πρέπει να καταργήσουμε και τον Εθνικό μας Ύμνο, επειδή στην στροφή 89 ο Σολωμός υμνεί την "θρησκεία με τον Σταυρό"; Η θα πάψουμε να μιλούμε στα σχολεία μας για τον Παπαφλέσσα και τον Γρηγόριο Ε' επειδή ήσαν Ορθόδοξοι κληρικοί; Μηπως μετά από τα θρησκευτικά σύμβολα μας ζητήσουν κάποιοι να αλλάξουν ονομασίες και οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ; Η γραμμή Άγιος Δημήτριος -Άγιος Αντώνιος να ονομασθεί "Δημήτρης -Αντώνης" στο όνομα της πολυπολιτισμικότητος; Ε, ας σοβαρευθούμε επιτέλους, και ας σεβασθούμε την παράδοση ενός λαού , ο οποίος πιστεύει στα θαύματα της Οδηγήτριας και θέλει να συνυπάρξει αρμονικά με τούς άλλους πολιτισμούς χωρίς να χάσει τις ελληνορθόδοξες ρίζες του.

Κωνσταντίνος Χολέβας,  Πολιτικός Επιστήμων

πηγή: Αντίβαρο

αναδημοσίευση από: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_3904.html

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...