Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Νέο «πασχαλινό πυροτέχνημα» από τους χριστιανομάχους: Ψάχνουν το DNA του Χριστού!

mhtropolh peiraiws logo 01

mhtropolh peiraiws header 01

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 23η  Μαΐου 2017

ΝΕΟ «ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Είναι παρατηρημένο, πως κατά τις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο μεταδίδουν ανίερες, βλάσφημες, ανιστόρητες, αντιεπιστημονικές και συχνά παιδαριώδεις εκπομπές, με σκοπό να σπιλώσουν το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Πασχίζουν να Τον απογυμνώσουν από τη θεία Του φύση και να τον υποβιβάσουν ως μια «σημαντική προσωπικότητα», που έζησε στον κόσμο, έδρασε ως ένας θαυματοποιός, δίδαξε μια πρωτοποριακή για την εποχή του διδασκαλία, αλλά στο τέλος πέθανε άδοξα πάνω στο σταυρό, χωρίς να αναστηθεί, όπως γίνεται με όλους τους θνητούς. Έτσι σφράγισε με το έργο του και τη δράση του την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας. Είναι παρατηρημένο, ότι οι σύγχρονοι χριστιανομάχοι, δεν τολμούν τώρα, όπως οι παλαιότεροι, να αρνηθούν την  ιστορική Του ύπαρξη, ούτε την σημαντικότητά Του, την οποία και αυτή ηρνούντο παλαιότερα, διότι «έσπασαν τα μούτρα» τους και διαψεύστηκαν οικτρώς από την αληθινή ιστορική επιστημονική έρευνα. Αφού λοιπόν διαπίστωσαν την αναποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων τους να Τον γκρεμίσουν από τις ψυχές δισεκατομμυρίων πιστών, άλλαξαν μέθοδο και αντί να Τον πολεμούν, Τον «θωπεύουν» και ταυτόχρονα Τον υποβιβάζουν στην ανθρώπινη μόνο φύση Του!

Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από σχετικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με ένα άκρως βλάσφημο και προκλητικό ντοκιμαντέρ του γνωστού παγκόσμιου οργανισμού History Channel, το οποίο προβλήθηκε την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, κατά την οποία σύμπας ο χριστιανικός κόσμος εόρταζε την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία (ιστολόγιο «Πενταπόσταγμα»): «Βλασφημία και ανίερη πρόκληση εκ νέου με αντικείμενο το πρόσωπο του Θεανθρώπου! Επιστήμονες υποστηρίζουν πως μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα να ανακαλύψουν το DNA του Ιησού Χριστού. Αυτή είναι η “αποκάλυψη” που διερευνήθηκε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «The Jesus Strand» (σ.σ. Αναζητώντας το νήμα της ιστορίας του Ιησού), στο οποίο ένας πάστορας συνεργάζεται με έναν επιστήμονα, εξερευνώντας ιστορικά αντικείμενα για το κυνήγι του DNA του Χριστού»!

Και συνεχίζει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Το νέο αυτό ντοκιμαντέρ ακολούθησε τον γενετιστή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης George Busby και τον μελετητή της Βίβλου πάστορα Joe Basile καθώς ταξίδεψαν στο Ισραήλ και τη Μαύρη Θάλασσα ελπίζοντας να βρουν τα ιερά δομικά στοιχεία της ζωής. Ένα από τα αντικείμενα που επιθεωρήθηκαν από το δίδυμο είναι τα «οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή» (ξαδέρφου του Ιησού) που υποστηρίζεται πως αποκαλύφθηκαν στη Βουλγαρία το 2010. Σε ένα άρθρο που εκτυπώθηκε στο The Conversation, ο Busby εξήγησε γιατί τα αρχαία κατάλοιπα είναι «εξαιρετικά σημαντικά». Είπε συγκεκριμένα πως «Μπορούμε να συγκρίνουμε το DNA από ένα λείψανο με το DNA από άλλα λείψανα. Αν βρούμε άλλα λείψανα που φέρονται να είναι από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ή από έναν στενό συγγενή του Ιησού, τότε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γενετική για να συγκρίνουμε τα δύο για να δούμε αν είναι πιθανό να προέρχονται από τον ίδιο ή τους συγγενείς”. Εάν το DNA του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μπορούσε να ανακτηθεί, θα μπορούσε να επισημανθεί και το DNA του Ιησού, καθώς οι δύο ήταν συγγενείς, και θα μοιράζονταν κάποιο γενετικό κώδικα, όπως εξηγεί ο Γενετιστής».

Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι περίεργοι αυτοί «επιστήμονες» έβαλαν στο μάτι και την λεγομένη «Ιερά Σινδόνα» του Τορίνου, και το Sudarium του Οβιέδο, ένα κομμάτι υφάσματος με αίμα,  προκειμένου να πάρουν γενετικό υλικό και να το συγκρίνουν με τα οστά του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή (Ιστ. Κόντρα Νιουζ). Και όλα αυτά με απώτερο στόχο, «πως αν βρουν ένα δείγμα του DNA του Ιησού, μπορούν στη συνέχεια να εντοπίσουν τυχόν απογόνους του αλλά και να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον ίδιο τον Ιησού»!

Αποδεικνύεται λοιπόν ξεκάθαρα ο στόχος των δύο «ερευνητών», είναι να «αποδείξουν» ότι ο Χριστός είχε απογόνους! Ότι δεν πέθανε και ανέστη από τον τάφο, αλλά συνήρθε και παρουσιάστηκε ως αναστάς! Ότι κατόπιν έζησε κρυφά μια φυσιολογική ζωή, όπου παντρεύτηκε, δημιούργησε απογόνους και πέθανε φυσιολογικά! Ότι δεν είναι ο ίδιος ο Ιησούς της Εκκλησίας, με τον  Ιησού της ιστορίας! Ότι δεν ήταν Θεός, αλλά σημαίνων άνθρωπος! Και όλα αυτά βέβαια με απώτερο στόχο, να κλονίσουν την πίστη των απλών ανθρώπων στο Θεάνθρωπο Λυτρωτή!

Αλλά, ποιος μπορεί να μας βεβαιώσει ότι οι έρευνές των θα είναι αντικειμενικές και αξιόπιστες, απαλλαγμένες από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις; Πως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, ότι τα «αποτελέσματα των ερευνών» τους δεν θα περιέχουν το στοιχείο της απάτης; Το λέμε αυτό διότι μέχρι σήμερα έχει αποκαλυφθεί ένα πλήθος παρόμοιων «ερευνών», οι οποίες τελικά αποδείχθηκαν, ότι είναι απάτες. Και κάτι άλλο σημαντικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι «έρευνες» θα στηριχτούν και στη «Ιερά Σινδόνα του Τορίνου» και στο «Ματωμένο σουδάριο». Αλλά αυτά έχουν ήδη αποδειχθεί απατηλά μεσαιωνικά κατασκευάσματα του Παπισμού. Πως λοιπόν οι εν λόγω «επιστήμονες» θα τα ερευνήσουν και θα στηριχτούν σ’ αυτά για να «επαληθεύσουν» τους ισχυρισμούς τους σε καταφανή και αποδεδειγμένα σύνεργα απάτης;

Δεν έχουμε να γράψουμε περισσότερα για το φαιδρό αυτό περιστατικό, το οποίο ακούστηκε περισσότερο ως κακόγουστο ανέκδοτο στ’ αυτιά των πιστών! Η είδηση αυτή, μοιάζει με τα πασχαλινά πυροτεχνήματα, που συνηθίζουν οι πιστοί να κροτούν την Αγία Νύχτα της Αναστάσεως, τα οποία έχουν λάμψη και κρότο προσωρινό και σε ελάχιστο χρόνο σβήνουν, σιγούν και εξαφανίζονται! Αυτή την «τύχη» θα έχει και η «έρευνα» των «επιστημόνων» αυτών.

Κλείνοντας καλούμε τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και όχι μόνο, να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε χαλεπούς καιρούς απόλυτης πνευματικής σύγχυσης και αποστασίας, οπότε τέτοιου είδους φαινόμενα και περιστατικά θα είναι συνηθισμένα και θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι  ο Κύριός μας και Λυτρωτής μας Χριστός είναι το αιώνιο «αντιλεγόμενο σημείο» της ιστορίας (Λουκ.2,34), αλλά και ο μέγας και ακλόνητος κυματοθραύστης, πάνω στον Οποίο, δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, σπάζουν και διαλύονται οι τρικυμιώδεις επιθέσεις εναντίον Του. Μυριάδες πολέμιοί Του όρθωσαν το σπιθαμιαίο ανάστημά τους για να Τον νικήσουν. Φάνηκαν προσωρινά πως Τον νικούν, αλλά στο τέλος «ως εκλείπει καπνός», εξέλειπαν και «ως τίκεται κηρός από προσώπου πυρός» εξαφανίστηκαν από το πρόσωπο της ιστορίας, σε αντίθεση με Εκείνον, ο Οποίος «διαμένει εις τον αιώνα»! Και μόνο αυτή την αυταπόδεικτη πραγματικότητα να δει κανείς, μπορεί να γεμίσει με πεποίθηση την ψυχή του, ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, Θεός αληθινός, ο Οποίος έγινε αληθινός άνθρωπος για να σώσει τον πεσόντα άνθρωπο!


Εκ του Γραφείου επί τω Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

 

Πηγή: Ακτίνες

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...