Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ και η χρήση αρχέγονων εμβρυακών κυττάρων - Το θαύμα στην Αμερική

Ή οικογένεια του Βάσου Βασιλείου από την Λεμεσό της Κύπρου βρέθηκε σε πολύ δεινή θέση όταν έμαθε ότι ό αγαπημένος τους γιος Ανδρέας είχε μία βαριά μορφή λευχαιμίας ή όποια δεν μπορούσε να θεραπευθεί εύκολα (έτος 2000). Χρειαζόταν ειδικό μόσχευμα από δότη , ο όποιος έπρεπε να είναι συμβατός με τον γιο τους.
Όλοι θυμόμαστε τις εκκλήσεις πού έκαναν σε Κύπρο , Ελλάδα ακόμη και στα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου προκειμένου να βρεθεί ό κατάλληλος δότης. Οι συγκινητικές του εκκλήσεις βρήκαν αποτελεσμα και γρήγορα το παιδί βρέθηκε στα χέρια κορυφαίων
έπιστημόνων στην Αμερική , προκειμένου νά γίνει ή πολύ λεπτή και σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Πριν πάνε στην Αμερική, ή οικογένεια τηλεφώνησε στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Άγιας Μαρίνας της Άνδρου , τον αρχιμανδρίτη π. Κυπριανό , προκειμένου νά ζητήσουν νά προσευχηθεί γιά τον Ανδρέα τους. Εντελώς αυθόρμητα , ό ηγούμενος π. Κυπριανός είπε ότι θά προσευχηθεί στην Άγια και τους τόνισε νά μήν ανησυχούν , αφού στο χειρουργείο δίπλα στον Ανδρέα θά είναι ή Άγια Μαρίνα ή ίδια ! Λίγο πριν αρχίσει ή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του MD. ANDERSON του ΗUSTON , μία γυναίκα παρουσιάστηκε στον επικεφαλής κορυφαίο. Αμερικανό γιατρό Κa Goua Tsan ( κινεζικής καταγωγής ) και του συστήθηκε ώς ή προσωπική γιατρός του μικρού Ανδρέα και, μάλιστα, ζήτησε να παρακολουθήσει τήν εγχείρηση με μεγάλη επιμονή .
Οι γνώσεις της γυναίκας γύρω από τήν ιατρική φαίνονταν πολύ υψηλές και παραδόξως ή ομάδα δέχτηκε τήν γιατρό άπό τήν Ελλάδα, αν και αποτελεί μόνιμη πρακτική του νοσοκομείου νά μήν μετέχουν άλλοι γιατροί σε τόσο λεπτές εγχειρήσεις . Κατά παράδοξο τρόπο, κανείς δεν ζήτησε άλλα εχέγγυα , τήν παρακάλεσαν μόνο να δηλώσει τά στοιχεία ταυτότητος της στην είσοδο του χει¬ρουργείου . Κατά τήν διάρκεια της εγχείρησης ή « Ελληνίδα γιατρός » , όχι μόνο παρακολούθησε , αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού . Μάλιστα, με επιστημονικό τρόπο εξήγησε στην ιατρική ομάδα πως έπρεπε να προχωρήσει ή επέμβαση , προτείνοντας μάλιστα κάτι ριζοσπαστικό όπως την χρήση αρχέγονων εμβρυακών κυττάρων άπό τον ομφαλό .
Ή εγχείρηση όντως χάρις στις υποδείξεις της πήγε πολύ καλά ,
Ή « Ελληνίδα γιατρός » παρέμεινε λίγη ώρα στο χειρουργείο και μετά ξαφνικά αποχώρησε χωρίς να καταλάβει κανείς το πως .
Οι Αμερικανοί γιατροί, ενθουσιασμένοι από τις υποδείξεις της μυστηριώδους γυναίκας μετά το τέλος της εγχείρησης, θέλησαν να την γνωρίσουν πήγαν στην οικογένεια Βασιλείου και τους είπαν ότι ήταν κεφαλαιώδους σημασίας γι’ αυτούς να γνωρίσουν την « κορυφαία γιατρό που είχαν φέρει από την Ελλάδα η την Κύπρο » . Οι γονείς έκπληκτοι δηλώσαν ότι δεν είχαν φέρει καμμία γιατρό μαζί τους.
Το νοσοκομείο έγινε άνω - κάτω για να βρεθεί ή ξένη γιατρός; Αίτια, οι λόγοι ασφαλείας πού δεν επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων σε τόσο σοβαρά χειρουργεία . Επειδή εκείνη είχε εξαφανιστεί απευθύνθηκαν στην γραμματεία του χειρουργείου προκειμένου να βρουν τά στοιχεία της .
"Εκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ή άγνωστη γυναίκα γιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα άπο την Άνδρο.
Οι γονείς αναλύθηκαν σε δάκρυα ενώ οι γιατροί έμειναν άναυδοι για πολλήώρα συνειδητοποιώντας ότι συγχειρουργός τους ήταν μία γυναίκα με σάρκα και οστά , αλλά από το παρελθόν . Μία ορθόδοξη Άγια που είχε πεθάνει ( με μαρτυρικό θάνατο για τήν πίστη του Χρίστου ) πριν πολλούς αιώνες. ( το έτος 270 μ. Χ.). !
Ισως όλοι θυμούνται με τρομακτική αμηχανία και ρίγος το πώς σχεδόν παραφυσικά δέχθηκαν νά συγχειρουργήση μαζί τους μία άγνωστη γιατρός .
Το γεγονός γιορτάζεται δεόντως στο μοναστήρι της Άγιας Μαρίνας στην Άνδρο , ( περισσότερες πληροφορίες τηλ. 22820/24074 « θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού ! και μεγάλα τα της πίστεως κατορθώματα » . Όπου υπάρχει πίστη και προσευχή ό Θεός πού είναι ό στοργικός Πατέρας μας, επιτελεί « ένδοξα και εξαίσια θαύματα και σημεία » διά μέσου των άγιων Του προς σωτηρία του κόσμου και ωφέλεια ψυχών .

 

http://panagianafplioy.blogspot.com/2008/11/3_4383.html

 

http://egolpio.wordpress.com/2008/07/17/marina/

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...