Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Απερρίφθη πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ για «σύμφωνο συμβίωσης» και ομοφυλοφύλων

Απερρίφθη πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ για «σύμφωνο συμβίωσης» και ομοφυλοφύλων

16.7.09


http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/greeknews?media-type=html&user=anon&js_panename=greeknews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2118093&category=greeknews 

 

Απερρίφθη από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, για τη θεσμοθέτηση «συμφώνου συμβίωσης» ανάμεσα σε άτομα αντιθέτου ή ιδίου φύλου, καθώς μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει την συμφωνία του.
 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Δένδια, διευκρίνισε πως, αν και δεν αποδέχεται την πρόταση, «διερευνά το θέμα» και «δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει τα αυτιά της κάθετα σ’ αυτό».
 

Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εισηγήτρια του κόμματος, Εύα Καϊλή, «αφορά κατ’ ουσίαν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία εκ των πραγμάτων αποκλείονται της δυνατότητας να κάνουν οικογένεια». Πέραν του πυρήνα αυτού, το «σύμφωνο» αφορά και ετεροφυλόφιλα άτομα, τα οποία δεν επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο, αλλά παρά ταύτα, επιθυμούν να εξομοιώσουν τη σχέση τους με εκείνη του γάμου, σε ό,τι αφορά τις νομικές συνέπειές της.
 

Η εισηγήτρια της ΝΔ., Κατερίνα Παπακώστα, θεώρησε «αντιφατική και πρόχειρη» την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, υποδεικνύοντας πως από τη μια θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν ζουν υπό το καθεστώς ισότητας δικαιωμάτων» και από την άλλη, παραδέχεται στην εισηγητική έκθεση, πως από το 2005, ισχύει ο νόμος 3304/2005 που απαγορεύει κάθε διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους χώρους εργασίας.

Η Εύα Μελά (ΚΚΕ), αφ’ ενός διαφώνησε στο να ισχύουν για το σύμφωνο συμβίωσης, οι ίδιοι κανόνες που υπάρχουν και στο γάμο, (λέγοντας πως «όποιος συνειδητά θέλει να βάλει τέτοιους κανόνες στη ζωή του, μπορεί να παντρευτεί»), αφ’ ετέρου εκτίμησε πως «ο γάμος έχει να κάνει κύρια με την διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών και όχι με την σεξουαλική σχέση, ή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης […] Εμείς δεν βλέπουμε το λόγο να ενταχθούν τα ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης. Στο κάτω-κάτω, η μακροχρόνια συμβίωση ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, δεν δημιουργεί δικαιώματα;», αναρωτήθηκε η βουλευτής.

«Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που επιστρατεύουμε επιχειρήματα-προφάσεις εν αμαρτίαις, προκειμένου να δικαιολογήσουμε μια συγκεκριμένη επιλογή που έχουμε και δεν τολμούμε να τη στηρίξουμε ανοιχτά», σχολίασε ο Νίκος Τσούκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Βεβαίως, υπάρχουν κενά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΝΔ συμφωνεί στις συγκεκριμένες προβλέψεις της, ή εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει ο προηγούμενος υπουργός Δικαιοσύνης, πως «η κοινωνία δεν είναι ώριμη να τις δεχθεί; Ο γάμος είναι καθαρά μια σύμβαση, ανεξαρτήτως κι αν έχει την προέκταση του μυστηρίου εκ μέρους της Εκκλησίας. Επειδή είναι η ελευθερία των συμβάσεων στα φιλελεύθερα νομικά καθεστώτα και επειδή πρέπει να διαμορφώσουμε πλαίσιο προστασίας και αυτών των καταστάσεων, κάποια στιγμή, ας αποφασίσει η κυβέρνηση να συμβαδίσει με όλες τις χώρες της Ευρώπης».

«Δεν μας έφτανε η κατάντια της Ελλάδας, φτάσαμε να πυροβολούμε και την ίδια την οικογένεια», σχολίασε ο Γιώργος Γεωργίου (ΛΑΟΣ) για να αναφερθεί, στη συνέχεια, στους προβλεπόμενους όρους διακοπής της συμβίωσης: «Στην εσχατιά της Βαλκανικής, η οποία πλήττεται από την ανεργία - και ιδίως στις γυναίκες - φθάσαμε να κοινωνούμε με ένα εξώδικο στην γυναίκα με την οποία συμβιώνουμε, να πορευθεί πλέον μόνη στη ζωή. Ποια είναι η παρουσία της κοινωνικής εξυπηρετήσεως με την εφαρμογή όσων προτείνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ;»

Σε ό,τι αφορά τέλος τους ομοφυλόφιλους, ο κ. Γεωργίου τόνισε πως είναι «ισότιμοι πολίτες».

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!!!
(http://defrejus.blogspot.com/2009/07/blog-post_7921.html)


Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος -Ιστοσελίδα http://www.tharros.gr/
Μετά το κατάπτυστο και ανούσιο συμβολαιογραφικό σύμφωνο συμβίωσης ετερόφυλων της ΝΔ, μιας και υπάρχουν ο πολιτικός και ο θρησκευτικός γάμος, ήλθε το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ να προτείνει την πραγματοποίηση γάμου ομοφυλοφίλων!! Αυτή η πρόταση καταργεί το οικογενειακό δίκαιο, εναντιώνεται στην έννοια, το περιεχόμενο και την αξιακή σημασία του γάμου ως ένωση προσώπων διαφορετικού φύλου, κάνει το μεγάλο βήμα προς την κοινωνία της παρακμής. Ιδού το ατόπημα:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
«Σύμφωνο Συμβίωσης»
Άρθρο 1
Σκοπός

Το σύμφωνο συμβίωσης ρυθμίζει την μόνιμη ένωση ενηλίκων του ίδιου ή διαφορετικού φύλου, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη και την δημιουργία κοινότητας βίου.
Άρθρο 2
Τρόπος σύναψης
Το σύμφωνο συμβίωσης συνάπτεται με από κοινού δήλωση των δύο ενδιαφερομένων ότι επιθυμούν να συμβιώσουν. Η δήλωση γίνεται αυτοπροσώπως προς τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας του τόπου όπου αυτοί προτίθενται να συγκατοικήσουν, ή προς τον νόμιμο αναπληρωτή τους, που είναι υποχρεωμένοι να την καταχωρήσουν, να συντάξουν σχετική πράξη και να κοινοποιήσουν αντίγραφο της τελευταίας στον ληξίαρχο του τόπου γέννησης καθενός από τους συμβιούντες.

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η συγκεκριμένη αυτή συμπεριφορά τόσο για λόγους ψηφοθηρικούς, όσο και για λόγους διεφθαρμένων κοινωνικών αξιών και πεποιθήσεων αποτελεί πλήγμα για την εθιμική και ηθική μας παράδοση, «παραφύση» προσβολή του λαού και γελοιοποίηση κάθε έννοιας και τελετουργίας του γάμου. Η σεξουαλική ιδιαιτερότητα και προτίμηση του καθένα δεν πρέπει να αποτελεί ζήτημα για δημόσια αναφορά, αφού είναι σεβαστό ατομικό και προσωπικό δεδομένο, το οποίο δεν απαιτεί και δεν προϋποθέτει ουδεμία νομική κατοχύρωση. Η ανάρμοστη κατά το κοινό αίσθημα του λαού, πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ ζητάει από την Ελληνική Βουλή να ψηφίσει τον γάμο ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στον Δήμαρχο για να κατοχυρώσουν την σχέση τους ως έχοντες αμοιβαία έννομα δικαιώματα επί της περιουσίας, της κληρονομιάς, της απολαβής της σύνταξης σε περίπτωση χηρείας!!(Δυσβάσταχτη εξέλιξη για το ασφαλιστικό) και της κοινής ανατροφής προϋπαρχόντων φυσικών ή προ του «γάμου» υιοθετηθέντων τέκνων!! Όπως διαπιστώνετε το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε κόμμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και επιδιώκει με πάθος την θεσμοθέτηση ενός απαξιωμένου κοινωνικού προτύπου, φέρνοντας στην Ελλάδα την «νέα θρησκεία» της Δύσης, όπως αυτή επιβάλλεται από γνωστά κέντρα του πολιτισμικού χάους.
Με θλίψη για την κατάντια του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας και καταστρέφει ο Γεώργιος Παπανδρέου, λυπάμαι για τους βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση νόμου και καταγγέλλω την επιχείρηση διάλυσης και κατάργησης της οικογένειας. Ο κοινωνικός κατήφορος που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, το οδηγεί στην συστηματική απαξίωση της πολιτικής και ιστορικής του φυσιογνωμίας.
Να που κατευθύνει ο Γ Παπανδρέου το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Βαλλιανάτου και τι εννοεί όταν αναφέρεται στον πολυπολιτισμό εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων!! Θα ήθελα να απευθυνθώ δημοσίως στους θλιμμένους πρώην συντρόφους και να τους καλέσω να συνειδητοποιήσουν το σύνολο των νέων αμερικανόπνευστων ιδεών της σύγχρονης απάνθρωπης Βαβυλωνίας, που προωθεί ο ακάθεκτος παγκοσμιοποιητής Γ Παπανδρέου. Εκτός και εάν η προσμονή μεριδίων εξουσίας καταπίνει αμάσητες τις προσβολές και δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, λόγω ατομικού συμφέροντος…
Ο νέος κύκλος διακυβερνητικής πρότασης που εξυφαίνουν οι γνωστές λέσχες και πιστά εφαρμόζουν οι «πεφωτισμένοι» τους συνδαιτημόνες περιλαμβάνει τρία ιδεολογήματα επιβολής α) την ανοικτή κοινωνία δίχως κρατικά σύνορα β) την ελεύθερη επιδοτούμενη-κατευθυνόμενη μετανάστευση, μετακίνηση-μετεγκατάσταση πληθυσμών και γ) τον κοινωνικό και πολιτικό κατακερματισμό με φυλετικές, θρησκευτικές, γενετικές, εθνοτικές ιδιαιτερότητες και τεχνητές μειονότητες!!
Ο τελικός σκοπός είναι ο μεθοδευμένος κατακερματισμός, της διασπασμένης σε πολλαπλές κοινωνικές ομάδες πολιτείας και στην συνέχεια ο γεωγραφικός διαμελισμός-κατάληψη του κατεστραμμένου- διαλυμένου δίχως κοινωνική συνοχή και οριστικά ηττημένου έθνους. Αυτό το γεωπολιτικό σχέδιο υπηρετεί πιστά και εσκεμμένα ο νομιμοποιητής των ελαφριών ναρκωτικών Γ. Παπανδρέου, ο κεντρικός εκφραστής της μετα-εκσυγχρονιστικής εποχής.
Όσοι δεν εθελοτυφλούν είναι υπόλογοι και ασυγχώρητοι, οι δε αφελείς είναι συναισθηματικά και μόνο δικαιολογημένοι, όχι όμως και απαλλαγμένοι πολιτικών ευθυνών. Να προσέξουμε παράλληλα τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ στην Βουλή για την τρίτη λύση (συμβολαιογραφικό σύμφωνο συμβίωσης ετερόφυλων ζευγαριών) μέσω του οποίου ανοίγει την κερκόπορτα με μια προσθήκη (και ομόφυλων) να θεσπιστεί γάμος ομοφυλοφίλων!!
Η στάση της ΝΔ είναι τέχνασμα, ώστε μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να μας έλθει απόφαση περί ισότιμης μεταχείρισης και περί ατομικών δικαιωμάτων σεξουαλικού προσανατολισμού. Επομένως η ΝΔ παίζει στημένο παιχνίδι για να μας φέρει από την πίσω πόρτα την εξίσωση του οικογενειακού δικαίου και για τους ομοφυλοφίλους!!
Σε αυτούς δεν θα μπορούσε να λείψει και η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ που είναι συμπληρωματική δύναμη υποστήριξης στο σχέδιο, αφού όλοι τους μαζί συναπαρτίζουν το γνωστό τρίο μπελκάντο!! Ας ενθυμούμαστε διαρκώς για «να μην μας την φέρουν», πως ο πολιτικός κατήφορος σταματάει στην χαώδη άβυσσο των υπηρετών της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της ολέθριας Παγκοσμιοποίησης του Αμερικανικού εφιάλτη!!

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...