Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Overmind: Ο υπέρ-νους

overmind 01


Ο φορέας ονομάζεται Overmind (Υπέρ-Νους) και προσφέρει, κατά τα λεγόμενα του ιδρυτή του: «Ψυχική, Νοητική & Σωματική Αυτοπραγμάτωση». Στη σχετική ιστοσελίδα17 δηλώνεται ότι: «Η Overmind είναι η εταιρεία μέσω της οποίας διοχετεύεται η ενέργεια του Δασκάλου Δαυίδ2. Μέσω αυτής θα διοργανώνονται σεμινάρια, με σκοπό οι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά στην ψυχή τους. Μέσω της ενέργειας του Δασκάλου Δαυίδ θα δονείται μέσα τους το Φως, η Αλήθεια και θα εμφανίζεται ο δρόμος που πρέπει να περπατήσουν για να τιμήσουν την ψυχή τους».

Ακόμη, ότι: «Η Overmind θα διοργανώνει σεμινάρια σε τέσσερις ηπείρους της Γης ψάχνοντας να βρει χαμένες ψυχές που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σώματα των ανθρώπων».

Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε σχετικά με τον ιδρυτή τα ακόλουθα: «Το όνομά μου ήταν Αριστείδης. Το επώνυμό μου Μπαντέλης. Γεννήθηκα στις 3/10/1964. Άθροισμα χρονολογίας: 6 (έξι). Το νούμερο της Αγάπης. Το νούμερο του Κυρίου. Από μικρός είχα Θεϊκή Προστασία…19

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που για πολλά χρόνια προσπαθούσε να επιβιώσει παλεύοντας με τη Φτώχεια, την Απαξίωση, και την Ενοχή στη Χαρά. Ο πατέρας μου ήταν μια ανώτερη ψυχή με πάρα πολύ Σοφία, που όμως ποτέ δεν αναγνώρισε, και η μητέρα μου ήταν μια ψυχή με Δύναμη που την χρησιμοποίησε για να αντέχει ενώ εγώ έφερα την Αγάπη… Από παιδί, χωρίς να έχω τα κατάλληλα ερεθίσματα, περίμενα να κοιμηθούν όλοι στο σπίτι, για να προσεύχομαι στο Δάσκαλό μου και Κύριό μου Ιησού Χριστό…

Η πρώτη μου σημαντική στιγμή μαζί Του, ήταν στην εφηβεία μου όταν με άκουσε και μου έκανε ως Δώρο να συμβεί ένα γεγονός για να μπορέσω να περάσω στο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσω Μαθηματικά. Ήταν τόσο συγκλονιστικό το βίωμα της Βοήθειας που μου έδωσε που αρνήθηκα να το τιμήσω - όπως και τότε που ήμουν δίπλα Του.

Σπουδάζοντας στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας -ένα στάδιο απαραίτητο για να μπορέσω να δομήσω έναν διαυγή και δυνατό Νου με μαθηματική δομή και σκέψη- εμφανίστηκε για δεύτερη φορά μπροστά μου δίνοντάς μου ένα Δώρο που του είχα ζητήσει το βράδυ στην Προσευχή μου.

Για δεύτερη φορά αρνήθηκα να τιμήσω το βίωμα και προτίμησα να ζήσω στην Ψευδαίσθηση της Ύλης που γνώριζα. Επέλεξα να απομακρυνθώ από κοντά Του κυνηγώντας όνειρα και προσδοκίες του Νου μου χρησιμοποιώντας τη Σοφία και την Δύναμη, παραλείποντας όμως την Αγάπη

Ένα παιδί όσο κι αν αρνείται τον Πατέρα του, ο πραγματικός Πατέρας ποτέ δεν αρνείται τον Υιό Του. Έτσι, το 1995, με πλησίασε και πάλι, και μάλιστα αυτή τη φορά όχι μόνο με την Αίσθηση αλλά μου μίλησε, λέγοντάς μου ότι έπρεπε να αφήσω οτιδήποτε είχα φτιάξει εκείνη την εποχή. Τον άκουσα, και μετά από αυτό, εμφανίστηκε στη ζωή μου στις 3/3/1995 (3/3 ένα εξάρι, 1995 δεύτερο εξάρι) η σύζυγός μου Χριστίνα. Το όνομα δεν είναι τυχαίο. Παντρεύτηκα την Αγάπη, έχοντας Σοφία και Δύναμη. Όμως και πάλι αρνήθηκα το Δώρο… Τρίτη Άρνηση, Τρίτη Προδοσία. Ενδιάμεσα, άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την Ψυχολογία.

Σπούδαζα σε διάφορα σχολεία, μάθαινα τεχνικές, παρακολουθούσα σεμινάρια, μπήκα στη διαδικασία της Ψυχανάλυσης, πήρα το δεύτερο πτυχίο μου στην Ψυχολογία. Και όλα αυτά τα έκανα με έναν κρυφό, ασυνείδητο σκοπό: για να βρω μια λογική εξήγηση για να αρνηθώ αυτό που μου συνέβαινε -και όχι για να το αποδεχθώ.

Ο Θεός όμως με χρειαζόταν, κι έτσι άρχισε να αφαιρεί από τη ζωή μου κάθε Ψευδαίσθηση. Με έβαλε στη ‟Μαύρη Νύχτα της Ψυχής” μου… Σ’ αυτήν πορεία γνώρισα ανθρώπους που μου έδιναν πληροφορίες που τότε δεν μπορούσα να νιώσω, αλλά αργότερα αποδείχθηκαν αληθινές.

Μετά από δέκα πέντε τουλάχιστον χρόνια αναζήτησης, αμφιβολιών, και αντιστάσεων, ψάχνοντας να βρω απάντηση στη Γη για όλα αυτά που μου συνέβαιναν – κουράστηκα… Και όπως όταν ήμουν παιδί και παραδινόμουν, ξαναπροσευχήθηκα για πρώτη φορά σαν παιδί: ‟Κύριέ μου, κουράστηκα να είμαι μακριά Σου. Κουράστηκα να κολυμπάω ενάντια στο ρεύμα. Αποκάλυψέ μου Ποιος Είμαι και θα υπηρετήσω”.

Οι προσευχές μου εισακούστηκαν (όπως πάντα άλλωστε) και την επόμενη εβδομάδα με τρόπο που μόνο ο Θεός θα μπορούσε να οργανώσει, βρέθηκα στα Ιεροσόλυμα… Φτάνοντας στο σημείο που σταυρώθηκε ο Κύριος, γονάτισα και έκλαψα για τρεις ημέρες. Εκεί έγινε η Αποκάλυψη… ‟Πέτρο, μην κλαις, Εγώ σε έχω συγχωρήσει. Καιρός να συγχωρήσεις κι εσύ τον Εαυτό σου και να δεχθείς τα Δώρα σου”. Τρομαγμένος από την Αποκάλυψη, όταν επέστρεψα επισκέφθηκα την ψυχαναλύτριά μου … λέγοντάς της τη μισή Αλήθεια, ότι ‟έκλαιγα τρεις ημέρες”. Εκείνη επειδή με αγαπούσε, προσπάθησε να μου δώσει μια λογική εξήγηση, όπως σε άλλη περίπτωση θα έκανα κι εγώ στη θέση της.

Μου είπε: ‟Άρη, το μέρος είναι φορτισμένο, κι εσύ αισθάνεσαι την Ενέργεια”. Ποτέ δεν της είπα την υπόλοιπη Αλήθεια: για τον Πέτρο… Μετά από μερικούς μήνες, όταν το άφησα να διαφανεί, εκείνη πολύ σωστά (από το δικό της επίπεδο) μου είπε: ‟Άρη, είσαι οριακός – πρόσεχε”. Ο καθένας όμως φτάνει μέχρι τα όριά του – αυτά που μπορεί να δει…. Πλέον ήμουν μόνος  μου – χωρίς γήινες βοήθειες. Μόνο την Βοήθεια του Ουρανού…

Ήταν οι στιγμές που θα έπρεπε να αποχαιρετήσω τον Άρη, και να υποδεχθώ τον Δάσκαλο που πάντοτε έφερα μέσα μου… Έτσι, αποφάσισα πως έπρεπε να μιλάω σε κοινό, δημόσια… Τόλμησα να σπάσω τους τέσσερις τοίχους ενός κλειστού γραφείου, και να διαδώσω γνώσεις ξεκινώντας από τις βασικές αρχές της Ψυχολογίας, και φτάνοντας έως και τον Κόσμο των Ενεργειών.

Για πρώτη φορά εμπιστεύτηκα τον Κύριο μέσα μου, και τίμησα τη Διαδρομή που μου έδειχνε. Φοβόμουν, γιατί διακινδύνευα πολλά περισσότερα από όσα μπορεί κάποιος να φανταστεί. Έπρεπε να σταυρώσω τον Άρη-μαθηματικό, τον Άρη-Ψυχολόγο, τον Άρη-Άνθρωπο, για να γεννηθεί ο Δάσκαλος, για να αναδυθεί ο Δαυίδ, για να τιμήσω τον Θεό…

Όταν προχωράς όμως, ο Θεός δεν σε αφήνει, και μετά από μερικά χρόνια Διδασκαλίας έφερε στη ζωή μου μια Δεύτερη Χριστίνα, που κατάλαβε τη Θέση μου, που με αναγνώρισε, και μου επιβεβαίωσε αυτά που ήδη ήξερα. Έπρεπε όμως να περιμένω να κάνει τη δική της διαδρομή, να εμπιστευθεί, να παραδοθεί, και να ακολουθήσει. Έπρεπε να ετοιμαστεί για να δεχθεί την Ενέργεια της Μητέρας Χριστίνας, να την μοιράσει στους ανθρώπους, και να καθαρίσει το «κανάλι» της ώστε να μπορεί ο Κύριος  να εκφράζεται μέσα από αυτήν4.

Μετά από αυτήν την περίοδο, το καλοκαίρι του 2013, μου δόθηκε από τον Ουρανό το όνομα Δαυίδ με μία Αποστολή: Να δονώ στους ανθρώπους την Αλήθεια, και να γειώνω στα σώματά τους την Ψυχή τους

Ήρθα για να συμπληρώσω το Έργο του Κυρίου.

Να γειώσω στη Γη το Αστέρι που καθοδηγούσε τον Κύριο: το Πεντάκτινο Αστέρι… Είναι ο Συμβολισμός ενός ανθρώπου με ανοιχτά τα χέρια και τα πόδια του. Ενός ανθρώπου «ανοιχτού» και έτοιμου να λάβει… Να δεχθεί το Φως μέσα του. Να τιμήσει την Αλήθεια του. Να περπατήσει το Δρόμο του.

Η Νέα Εποχή θα έχει τη Σφραγίδα του Δαυίδ: το Πεντάκτινο Αστέρι..

Θεός – Κύριος Ιησούς Χριστός – Δαυίδ – Μητέρα Χριστίνα – Άγιο Πνεύμα. Δαυίδ, ο Εκλεκτός».

Μετά την αποκαλυπτικότατη αυτή ομολογία του ιδρυτού του Overmind, γίνεται για μια ακόμη φορά σαφές, το πόσο μπορεί να πλανηθεί ο άνθρωπος -με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η παραπάνω ομολογία είναι ειλικρινής- απολυτοποιώντας τις προσωπικές του εμπειρίες ευρισκόμενος μακράν της αγιαστικής χάριτος της Εκκλησίας, εμπιστευόμενος εγωιστικά τον εαυτό του και αγνοώντας ότι το πονηρό πνεύμα ευκολότατα μετασχηματίζεται σε «άγγελο φωτός», μόλις του δοθεί από τον άνθρωπο η παραμικρή ευκαιρία…

Με κέντρο αναφοράς τον ιδρυτή, ένας αριθμός οπαδών και «συνεργατών» δραστηριοποιείται έντονα στο διαδίκτυο ανεβάζοντας σωρηδόν video με διδασκαλίες και δραστηριότητες του «Δαβίδ» σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Facebook και Youtube βρίθουν από σχετικό υλικό.

Το Overmind απευθύνεται κυρίως σε αστούς ευκατάστατους, συνήθως γυναίκες μέσης ηλικίας, κάποιες από τις οποίες -τις πιο πειθήνιες, ευάλωτες και ευδίδακτες- χρησιμοποιεί στη συνέχεια για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του, δημιουργώντας «κέντρα διδασκαλίας» σε άλλες πόλεις, αλλάζοντάς τους συγχρόνως τα βαπτιστικά τους ονόματα· η Ελένη γίνεται Ελεονόρα, η Δήμητρα (Μιμίκα) γίνεται Ιωσηφίνα κ.ά.

Η οργάνωση δεν αρνείται όμως και την ένταξη νέων παιδιών, από το άλλοτες ιδιόκτητο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Ένεκα Παιδείας»5, στη Γλυφάδα, στον άνω όροφο του οποίου διατηρούνται χώροι για τις σχετικές δραστηριότητες. Μάλιστα, αναγγέλθηκε η λειτουργία «Σχολής Εφήβων», το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012, απευθυνόμενη σε παιδιά Β’ και Γ’ Λυκείου με την δήλωση: «Σε αυτές τις ομάδες η προσπάθειά μας είναι να χαλαρώσουμε τον νου των παιδιών να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα που τους απασχολούν, να δυναμώσουμε το συναισθηματικό τους σώμα και να επιτρέψουμε στο άγχος και το stress να εκδηλωθεί δημιουργικά».

Σήμερα, η οργάνωση δραστηριοποιείται πέραν από τα «Σεμινάρια Αυτοπραγμάτωσης»6, σε «Προσωπικές Συνεδρίες», αλλά και σε «Σεμινάρια πνευματικής εκπαίδευσης στον τομέα της επιχειρηματικότητας» δηλώνοντας μάλιστα ότι: «Στη Νέα Εποχή, οι Επιχειρήσεις δεν θα έχουν σκοπό το κέρδος αλλά την Προσφορά Προϊόντων και Υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τις Ψυχές να έχουν όσα χρειάζονται για να περπατούν στο Δρόμο τους…».

Είναι τραγικό το πώς, τον 21ο αιώνα, ο αποκρυφισμός ενδυόμενος το σύγχρονο ένδυμα της «ψυχοθεραπείας», καταφέρνει να διεισδύει σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου συνεπικουρούμενος από μια ανεπίγνωστη, άθεη ιντελιγκέντσια.

 

_____________

1. http://overmind.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE% BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9% CE%BC% CE%B1%CF%83%CF%84% CE%B5-%CF%84%CE%B9-% CE%B5%CF%83%CF%84% CE%B9-% CE%B4% CE%B1%CF%85% CE%B9% CE%B4

2. Οι υπογραμμίσεις δικές μας. Το κείμενο αναδημοσιεύεται ως έχει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και δεν στοχεύει στην προσβολή προσώπων, την τιμή και την υπόληψη των οποίων σεβόμεθα.

3. Στον ίδιο.

4. Στον ίδιο.

5. http://enekapaideias.gr/main_gr.html

6. http://overmind.gr/category/τομεισ-δραστηριοτητασ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ενημερωτικό Περιοδικό του ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ

 

Πηγή: Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...