Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Θύελλα αντιδράσεων για τις... «προληπτικές προσαγωγές» της «θείας Ολγας»

ogla gerovasilh 01

 
Τον όρο «προληπτικές προσαγωγές», που ούτε σε «άλλες εποχές»
είχαν την ευφυΐα να εμπνευστούν για να δικαιολογήσουν τις πρακτικές τους, εμπνεύστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη να τον υιοθετεί πλήρως και να επιχειρεί μάλιστα να τον δικαιολογήσει ως πολιτική τακτική του υπουργείου της.

Αυτό το μεγαλείο της αριστερής προχειρότητας «ασπάζεται» σαφώς και η Γεροβασίλη η οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις «προληπτικές προσαγωγές» στα Γιαννιτσά δήλωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες στο Διαδίκτυο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα υποκινούσαν πράξεις βίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι «τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες -και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ' έντονο τρόπο- και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας.»

Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος.

Ένας από τους μηχανισμούς είναι και η προληπτική προσαγωγή. Πολλές από τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα.

Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας.

Διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός. Αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο Διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο Διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Προφανώς, οι απειλές, η υποκίνηση, ο σχεδιασμός βίαιων πράξεων είναι πράξεις που άπτονται του ποινικού σκέλους του Δικαίου.

Όμως για τις «προληπτικές προσαγωγές», η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναφέρει: «Η προληπτική δράση της Αστυνομίας δεν μπορεί να οδηγεί σε προληπτική αναστολή των δικαιωμάτων.

Οι διοικητικές στερήσεις της ελευθερίας που ονοματίζονται 'προσαγωγές', όταν τελούνται αυθαίρετα πριν από προγραμματισμένες ή μη διαδηλώσεις, παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα της προσωπικής ασφάλειας και της συνάθροισης, επειδή δεν αιτιολογούνται εξειδικευμένα και προσωποποιημένα, ενώ πραγματοποιούνται χωρίς καμία εγγύηση δικαστική και χωρίς να είναι εφικτή η πρόσβαση σε δικηγόρο.»

Όμως, η κ. Γεροβασίλη ομολόγησε ότι η Αστυνομία παρακολουθεί όλα αυτά που γράφονται στα social media. Μπορεί να μην το κατάλαβε, αλλά είπε: «Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας.

Διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός. Αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο Διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο Διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας.»

Και για να το δικαιολογήσει, μοίρασε σε όλους την ευθύνη: «Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας».

Βεβαίως, τα Σώματα Ασφαλείας δεν αυτενεργούν, υπακούν στις εντολές και τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας. Για αυτό άλλωστε και η πολιτική ηγεσία σπεύδει να εκμεταλλευθεί τις επιτυχίες της.

«Γκαιμπελίστικα ψεύδη… » λέει η Γεροβασίλη

Μου χρεώνουν δήλωση που ποτέ δεν έκανα», τονίζει σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο.

«Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα» χαρακτηρίζει η κα Γεροβασίλη τα κείμενα και τους τίτλους που τη θέλουν να δηλώνει πως «όποιος αντιδρά από το Διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – σας παρακολουθούμε όλους».

«Μου χρεώνουν δήλωση που ποτέ δεν έκανα», σημειώνει στην ανάρτησή της.

«Ελεος!», καταλήγει.

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις «προληπτικές προσαγωγές»

Ακολουθεί ένα μίνι, ενδεικτικό ανθολόγιο, ένα amuse bouche μόνο, από δηλώσεις, ανακοινώσεις και ειδήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε στις προληπτικές προσαγωγές πολιτών.

2014: «Θέλω να κάνω μια παρέμβαση γι’ αυτά τα αίσχη, τους αυταρχισμούς και τις αθρόες προσαγωγές που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, με εντολή της κυβέρνησης, από την αστυνομία […]

Αυτήν τη στιγμή, είπε, πληροφορούμαστε ότι 100 και πλέον νεαροί έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Λοιπόν παρακαλούμε- και φέρνουμε την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της- να δώσει εντολή και να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί οι προσαχθέντες οι οποίοι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και να σταματήσει αυτός ο αποκλεισμός του κέντρου.

Αποκλεισμός, που απαγορεύονται και συναθροίσεις και συγκεντρώσεις. Αυτά τα μέτρα θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές».

2013: «Μέσα στο πλαίσιο της ολοένα κα μεγαλύτερης εντατικοποίησης της κρατικής καταστολής και της στοχοποίησης των αντιμνημονιακών αγώνων οι προληπτικές προσαγωγές έχουν αναδειχθεί σε πάγια τακτική που ακολουθεί η αστυνομία πριν από δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και πορείες […] η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ενισχύει το κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των πολιτών».

2012: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη συνεχιζόμενη πρακτική των προληπτικών προσαγωγών πριν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων. Χτες Κυριακή, ενόψει των διαμαρτυριών στο Σύνταγμα, αυτή η έκνομη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας επεκτάθηκε σε όλη την Αθήνα, σε μια απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών.

Έτσι, πάνω από 60 ανυποψίαστοι πολίτες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Μετά από ταλαιπωρία ωρών αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αφού φυσικά δεν είχαν διαπράξει κανένα αδίκημα, πέρα από το σφάλμα να κυκλοφορούν στο κέντρο της πρωτεύουσας σε μέρα λαϊκής κινητοποίησης.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν μετεμφυλιακή περίοδο και αποσκοπούν στον εκφοβισμό και τη φίμωση της κοινωνίας θα πέσουν στο κενό. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις πρακτικές, από την κυβέρνηση Παπαδήμου έως την ηγεσία της αστυνομίας, που παραβιάζουν καθημερινά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν το κόστος των πράξεών τους».

2010: «Τις «αθρόες» και «αναίτιες», όπως τις χαρακτηρίζουν, προληπτικές προσαγωγές εργαζόμενων και πολιτών από την αστυνομία πριν την έναρξη της διαδήλωσης της 20ής Μαΐου, κατήγγειλαν σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κουράκης.

Όπως εξήγησαν στον κ. Χρυσοχοΐδη, οι ενέργειες αυτές στέρησαν από τους προσαχθέντες «το δημοκρατικό και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν εξηγήσεις για την πολιτική του υπουργείου στα θέματα αντιμετώπισης συλλαλητηρίων, απεργιών και διαδηλώσεων, δηλώνοντας ότι «τέτοιες πρακτικές της Αστυνομίας δεν θα γίνουν στο μέλλον ανεκτές».

2010: «…τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοβήθηκε η κυβέρνηση. Εφάρμοσε προκλητικά ένα σχέδιο μαζικής αστυνομικής καταστολής –ακόμα και προληπτικής– με σκοπό να διαλύσει τη μαζική εναντίον της παλλαϊκή διαμαρτυρία, να την μετατρέψει σε ασύνδετα πεδία συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας και, με τη βοήθεια ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να την απαξιώσει.

Η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγγέλλει το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης».

 

Πηγή: lykavitos.gr

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...